середа, 07 лютого 2018 10:41

"У моїх картинах переважають відтінки червоного" - Іван Притула прийшов у мистецтво з боксу
17

"Бандуриська"
Фото: Іван Притула
"Зимова казка"
"Ланкашир"
"Вечірня прогулянка"
"Миколай"

Львівський художник Іван Притула почав малювати після завершення кар'єри боксера.

"Ще в 1998-му році намалював образ Ісуса пальцями, бо не мав професійних пензлів. Але не надав цьому значення, бо хотів побудувати кар'єру боксера. У 17 років записався в секцію з боксу і захопився цим на 13 років. Почав малювати, коли мав вимушену перерву у боксі через травми. Мені приснився сон, що я у міській галереї відкриваю персональну виставку. Наступного ж дня купив фарби, полотно і почав малювати. Першою намалював пару коней. Її у мене потім купили як подарунок на весілля"", – розповідає 29-річний Іван Притула.

Спеціальної художньої освіти Іван не має. Закінчив у 2016-му Львівський університет фізичної культури за спеціальністю тренер з боксу.

"Десять років займався аматорським боксом — бився за медалі і грамоти. Після цього два роки бився на рингу професійно. Працював також тренером", – каже художник.

Не обмежується жанрами і техніками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник створює на каві милі ЗD картинки

"Кожна моя картина — це хвиля настрою. Малюю ікони, людей, природу, архітектуру. Наразі у моїх картинах переважають відтінки червоного. Кажуть, таким чином виплескую агресію, яка накопичилася за час заняття боксом".

Минулого року в Івана Притули уже відбулася перша персональна виставка у Львові. Також був учасником заходу "Люди Львова 2017". Мріє про персональну виставку за кордоном.

Художники Даніель Грін і Дарина Марченко створили портрет президента США Дональда Трампа із монет з найменшим номіналом.

Зараз ви читаєте новину «"У моїх картинах переважають відтінки червоного" - Іван Притула прийшов у мистецтво з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі