середа, 23 липня 2014 14:45

В Мінкульті вважають, що держава робить усе необхідне для кіногалузі

В Мінкульті вважають, що держава робить усе необхідне для кіногалузі

 Міністерство культури України вважає, що держава робить усе необхідне для розвитку кіногалузі. Така заява, опублікована на офіційному сайті міністерства.

Очевидно, що вона виникла у зв'язку із занепокоєнням кіноспільноти з приводу тривалої відсутності нового голови Держкіно. Нагадаємо, що уряд рекомендував на цю посаду продюсера Пилипа Іллєнка, проте далеко не всі кінематографісти підтримують це призначення.

Утім, згідно з положенням Міністерства культури та Державного агентства України з питань кіно державну політику в галузі кінематографії формує Мінкульт, а Держкіно є її реалізатором – і відсутність на сьогодні очільника Держкіно жодним чином не впливає на виконання цих функції. І Мінкульт, і Держкіно проводять всю необхідну роботу, спрямовану на підтримку діяльності кіногалузі. Так, з початку цього року розроблено та відправлено на погодження п`ять законопроектів та десять нормативно-правових актів, мета яких – забезпечення більш сприятливих умов виробництва кінопродукції та розвитку кінематографії в цілому, йдеться у повідомленні міністерства.

Крім того, вітчизняна кіноіндустрія продовжує користуватися податковими канікулами, запровадженими до 1 січня 2016 року (звільнення від сплати податку на додану вартість професійної діяльності суб`єктів кіновиробництва, звільнення від сплати податку на землю національних кіностудій).

На сьогодні існує єдиний фактор, що ускладнює процес безперебійного кіновиробництва – це недостатнє фінансування. Але цей фактор пов`язаний із загальною фінансово-економічною ситуацією в країні. Тим не менше, розмови про подальше суттєве скорочення бюджету на кіногалузь сьогодні є лише чутками, не підкріпленими офіційними розпорядженнями Уряду, вважають у Мінкульті.

Зараз ви читаєте новину «В Мінкульті вважають, що держава робить усе необхідне для кіногалузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі