пʼятниця, 12 квітня 2013 14:24

Уперше вийшли друком культурні мапи семи міст України

Уперше вийшли друком культурні мапи семи міст України

Про сім міст України зробили культурні мапи. На початку місяця вийшли друком мапи Луганська, Миколаєва, Херсона, Одеси, Луцька, Мелітополя і Дніпропетровська.

Проект ініціював Центр культурного менеджменту у Львові. Культурна мапа – дослідницький проект, над яким працювало сім команд - громадських організацій - "Арт-Оптимісти" (Миколаїв), "Творче місто" (Дніпропетровськ), Youth Unit of Artists (Одеса), "Арт-Ефект" (Луцьк), СТАН (Луганськ), "Тотем" (Херсон) і Мелітопольське управління культури.

Ідею створення мап взяли з проекту "Творчі міста Канади" (Canada Creative Cities). Спершу робили анкетування-опитування серед мешканців кожного конкретного міста, створювали детальні бази даних. Зрештою, на мапі також розміщено інформацію про різноманітні установи культури в містах - музеї, галереї, театри, музичні установи, творчі майстерні, кіноклуби, літературні інституції, вказано їхні контакти та місцезнаходження. З "культурної карти" можна дізнатися, де проходять концерти і виставки, в якій гурток віддати свою дитину і що показати гостям міста.

"Кожного разу, коли говориш про культурну мапу часто в уяві слухачів постає карта місцевості, на якій нанесено культурні інституції, - каже Ольга Коцька, директор Центру культурного менеджменту. - Але просто база даних і локації не дають уявлення про актуальні потреби мешканців і пропозиції міста. Тобто інформація, що в Херсоні сорок один музей ще нічого не говорить про те, скільки людей туди приходить".

"Культурна мапа - це дослідження культурного потенціалу міста. Основний фокус – які з музеїв мають шанси залучити нові аудиторії, які фестивалі можуть стати візитною карткою міста, які зв'язки між різними інституціями".

Сім культурних мап доступні також онлайн. Зараз можна ознайомитися з картою Миколаєва і Луганська.

Зараз ви читаєте новину «Уперше вийшли друком культурні мапи семи міст України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі