пʼятниця, 12 квітня 2013 13:25

"Одягнула боді й на нозі намалювала тризуб" - співачка Ейва експериментує з українською класикою

Автор: Фото: eyvamusic.com
 

13 квітня співачка Ейва презентуватиме свою нову сольну програму "Ейфорія". Це 13 українських пісень на власні слова та музику.

- У вашому образі дуже багато українського символічного. Червоне намисто, вінок, тризуби навмисно використовуєте?

- Можливо я і провокую цим в деяких моментах. Я обігрую її у сучасному світлі. Я не вдягаю вишиванку і в класичному вигляді себе не бачу. Я синтезую українську символіку з якимись сучасними елементами. Щоб це було смачно, щоб це подобалося і ставало модним.

- Як це візуально виглядає?

- Я дозволяю собі вдягнути боді і намалювати на нозі тризуб. Коли в подібному образі - в зеленій сукні з високим розрізом та тризубом на нозі - виступала на "Україна має талант", ведуча Оксана Марченко сказала: "Українці моляться на тризуб, а ви його намалювали на нозі". Але мені хочеться розвінчувати стереотипи. Українське - це не шароварщина.

- Сьогодні популярно додавати "етніку" у свою музику. Не обов'язково українську. Використовуєте у своїх піснях етнічні інструменти?

- Зараз готую нову композицію "Сурікен". Там планую використати щось зі східних етнічних інструментів. А особисто я - граю на фортепіано. Приміром, у кліпі "Ейфорія" - його акустичній версії, звучить саме фортепіано та скрипка.

- Як у кількох словах можете охарактеризувати свій стиль?

- Я би назвала це прогресивний поп. Але все одно це дуже умовно. Співаю для широкої аудиторії. Своїми пісням хочу прививати любов до українського.

- Кліп "Вади" знятий за мотивами твору Лесі Українки "Лісова пісня". З якою класикою ще експериментуєте?

- Використаю "Тіні забутих предків". До нової пісні "Кохаю" буде прелюдія з фільму Параджанова - діалог Івана та Марічки. Люблю поєднання містики та природи.

- Псевдонім Ейва також поєднання містики та природи?

- Ейва - душа планети у фільмі "Аватар" Джеймса Кемерона. Після перегляду стрічки і взяла собі цей псевдонім. В одному з епізодів Джек питає у дівчини з племені чи допоможе їм Ейва в боротьбі за їхню планету. "Ейва ні за. Ейва ні проти. Ейва відновлює баланс" - відповідає дівчина. Ейва - за рівновагу.

Як автор-композитор Ейва також співпрацює з Наталею Могилевською, Олею Поляковою, Іриною Борисюк, REAL O та іншими виконавцями, створюючи для них нові хіти.

Свій сольний концерт співачка Ейва презентує 13 квітня у ресторані "Бахус". Виконає свої 13 пісень, які багато в чому є автобіографічними.

Зараз ви читаєте новину «"Одягнула боді й на нозі намалювала тризуб" - співачка Ейва експериментує з українською класикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі