Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2019 13:00

Український фільм "Захар Беркут" показуватимуть в Іспанії

Український фільм "Захар Беркут" показуватимуть в Іспанії
Історичну драму "Захар Беркут" зняли режисери Ахтем Сеітаблаєв і Джон Вінн. Фото: kino-teatr.ua

Українська історична драма "Захар Беркут" вийде в іспанських кінотеатрах. Київська кінокомпанія FILM.UA Group уклала договір з компанією Flins & Piniculas про передпродаж прав на показ фільму на території Іспанії. Договір підписали на Європейському кіноринку, що проходить у межах Берлінського міжнародного кінофестивалю з 7 лютого.

1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі місцеві мисливці брати Беркути потайки пробираються в табір і звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Проте невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план. Вони збираються назавжди зупинити могутнього ворога, за сюжетом.

Фільм "Захар Беркут" розробляють компанії Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Режисерами картини за мотивами однойменної повісті Івана Франка є Ахтем Сеітаблаєв і Джон Вінн. Головні ролі виконали американець Роберт Патрік, шотландець Томмі Фленаган, українці Андрій Ісаєнко та Олег Волощенко, англійка Поппі Дрейтон, монгол Цегмід Церенболд. Зйомки відбувалися влітку минулого року на Закарпатті. Бюджет становить 75 млн грн. З них 30 млн грн виділило Держкіно.

Стрічка вийде в український прокат 10 жовтня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися перші кадри фільму "Захар Беркут" із голлівудським актором

69-й Берлінський кінофестиваль триватиме до 17 лютого. Журі конкурсу цьогоріч очолює французька акторка Жульєт Бінош. Україну на фестивалі представить історична драма "Гарет Джонс" про Голодомор 1932–33 років.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Захар Беркут" показуватимуть в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі