четвер, 17 травня 2018 10:16

Український фільм отримав нагороду на Каннському кінофестивалі

Український фільм отримав нагороду на Каннському кінофестивалі
Фільм "Жінка на війні" нагородили на Каннському кінофестивалі. Фото: Unifrance

Фільм "Жінка на війні" ісландського режисера Бенедикта Ерлінґсона, створений у спільному виробництві України, Франції та Ісландії, отримав нагороду SACD Award під час "Тижня критики" 71-го Каннського кінофестивалю.

Стрічку відзначили за найкращу музику, повідомляє zaxid.net. У фільмі героїню супроводжують музиканти: ісландці Давид Тор Йонссон, Маґнус Триґвассон Еліасен і Омар Ґудйонссон, а також відомі виконавиці українських народних пісень Ірина Данилейко, Галина Гончаренко, Сусанна Карпенко.

Нагороду SACD Award може отримати один з фільмів, які беруть участь у "Тижні критики". Переможець отримує €5 тис - 156 тис. грн.

Фільм "Жінка на війні" зняли за підтримки Держкіно. Українським продюсером стрічки став Сергій Лавренюк. Фільм розповідає про 50-річну ісландку, яка протестує проти будівництва алюмінієвих заводів у її країні. Паралельно намагається вдочерити українську дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від перегляду робиться не по собі: іноземні критики про "Донбас" Лозниці

Фільм українського режисера Сергія Лозниці "Донбас" відкрив програму "Особливий погляд" на 71-му Каннському фестивалі. Він проходить з 8 по 19 травня 2018-го.

"Донбас" зняли за співпраці кількох країн: України, Німеччини, Нідерландів, Франції та Румунії. У фільмі розповіли правду про те, що відбувалось на сході України. Сценарій картини заснований на реальних подіях, у зйомках використали навіть аматорські воєнні ролики.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм отримав нагороду на Каннському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі