Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 14:47

Український фільм "Дім з башточкою" переміг на фестивалі в Талліні
6

Фото: Фото надане "1+1 продакшн"
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму

27 листопада відбулася офіційне нагородження переможців на16-му Міжнародному кінофестивалі "Темні ночі" в Талліні. Український фільм режисера Єви Нейман "Будинок з башточкою" став переможцем і отримав Гран-прі кінофестивалю, а також нагороду за найкращу операторську роботу. Оператором-постановником фільму виступив Рімвідас Лейпус.

"Для нас було повною несподіванкою те, що ми отримали відразу дві нагороди! - говорить креативний продюсер фільму Наталія Стрібук. - На фестивалі були представлені дуже сильні роботи і, звичайно ж, в такому конкурентному середовищі особливо приємно, що журі оцінило роботу всієї нашої команди і окремо відзначило приголомшливу операторську роботу Рімвідаса Лейпуса".

Міжнародний кінофестиваль "Темні ночі" є одним з найбільших подій Північної Європи в світі кіно. У цьому році на ньому було представлено 600 кіноробіт з 66 країн, з них 270 повнометражних картин.

Проходив кінофестиваль з 12 по 28 листопада. Він складається з основної програми, подфестівалей дитячих і молодіжних фільмів, анімаційних фільмів, студентських та короткометражних фільмів, а також ринку медіа та кіновиробництва.

Сценарій до фільму "Будинок з башточкою" написаний за автобіографічним оповіданням Фрідріха Горенштейна "Будинок з башточкою". Мовчазне послання фільму - "Людяним можна і потрібно залишатися завжди". Це трагічна історія 8-ми річного хлопчика, що повертався з мамою в рідне місто з евакуації, взимку 1944 року. На півдорозі додому їх знімають з потяга, так як мати хлопчика занедужує тифом і незабаром вмирає. Дитина залишається один на один зі своїм горем, серед чужих людей, яким, за великим рахунком, немає до нього справи. Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою.

Режисер картини Єва Нейман. У кінострічці знялися Альберт Філозов, Катерина Голубєва, Михайло Векслер, Віталій Лінецький, Марія Поліцеймако. Дев'ятирічний хлопчик, вихованець одеського інтернату, Дмитро Кобецкой зіграв головну роль.

Зараз ви читаєте новину «Український фільм "Дім з башточкою" переміг на фестивалі в Талліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі