Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2012 20:30

Українські продюсери вирішили боротися з аудіопіратством в інтернеті

Українські продюсери вирішили боротися з аудіопіратством в інтернеті

За кордоном користувачі інтернету за скачування нового треку платять 99 центів, старого - 69. Половину суми отримує виконавець. В Україні за скачування пісень артисти не отримують нічого. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор Коаліції артистів і продюсерів України Дмитро Прикордонний.

14 березня у столичному Крістал Холі він презентував сайт Piratam.net.

"Якщо ситуація з аудіопіратством в Україні не зміниться, ми ризикуємо перетворитися на країну, яка не лише не знімає кіно, а й не записує музику. На сайті ми будемо пояснювати, чому за музику слід платити, розміщувати дослідження про музику, музичні новини і блоги музикантів. Слоган сайту — за музику треба платити, щоб вона жила", - сказав він.

"Сайт ЕХ.UA мав 6 мільйонів оригінальних споживачів. Якби кожна людина платила за доступ до цього порталу по одній гривні на місяць, музиканти отримували б 6 мільйонів щомісяця. Кошти розподіляти легко - яка музика найбільше скачується, той музикант найбільше отримує. В світі цей велосипед працює вже 10 років", - додав Прикордонний.

На прес-конференцію прийшли Олег Михайлюта, Олександр Собчук і Вадим Красноокий.

"Люди переконані, що музика на шару — це нормально. Над кожним треком хтось працював і вкладав гроші у запис студійної фонограми. За такої ситуації з піратством немає стимулу на запис нового альбому. Ми записуємо диски, але продається лише якась мінімальна частина. Наступного дня вже все є в інтернеті. Його всі качають і кажуть: "Молодці! Таку гарну музику написали". Я можу записати альбом за 10 або 100 тисяч. Дорожчий крутіше звучатиме, бо можу записати його в Лос-Анджелесі. Але цього не робитиму, бо затрачені кошти не відіб'ються", - сказав Краснокоий.

Зараз ви читаєте новину «Українські продюсери вирішили боротися з аудіопіратством в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі