середа, 30 травня 2012 10:17

Українські батьки прибріхують про хороші стосунки з дітьми - опитування

Українські батьки прибріхують про хороші стосунки з дітьми - опитування
Діти майже не спілкуються з власними батьками. Фото: helsinki.org.ua

Батьки прикрашають стосунки з дітьми і ситуацію в сім'ях. Про це сказав сьогодні уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко , представляючи результати дослідження "Права дітей в Україні: реалії і виклики після 20 років незалежності", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

У дослідженні було вивчено питання частоти спілкування батьків з дітьми на теми, які турбують і є важливими для дитини. За результатами дослідження, спілкування батьків з дитиною відбувається досить рідко. Так 72,5% батьків спілкуються зі своїми дітьми не більше години у будній день. Причому навіть у вихідні дні тільки половина батьків приділяє спілкуванню з власною дитиною більше 60 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У невінчаних батьків часто сварки у сім'ї, діти хворіють - мольфарка

"Основними темами, на які батьки спілкуються з дітьми, є шкільні оцінки та виконання завдань, які перед дитиною ставили мати або батько. Як показало дослідження, батьки часто не знають, про що спілкуватися з дитиною, або взагалі не приділяють цьому достатньо часу ", - сказав Павленко.

Примітно, що відповіді на ряд питань суттєво відрізнялися у дітей і батьків.

Так, твердження "Усі члени моєї родини розуміють і підтримують один одного" підтримали 93% батьків і лише 68% дітей, а твердження "Наша сім'я вечеряє разом" - 85% батьків і 64% дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти п'ють горілку, бо хочуть відчувати себе дорослішими

З твердженням "Наша сім'я радіє успіхам один одного і співпереживає невдачам" погодилися 94% батьків і лише 63% дітей.

Крім цього, 78,5% батьків розповіли, що в їх сім'ях ніхто не вживає ненормативну лексику, серед дітей цей показник склав 47%.

"Діти і батьки по-різному оцінюють свої сім'ї Причому різниця здивувала. Ця різниця, на нашу думку, колосальна. Діти більш критично оцінюють ситуацію у сім'ї, а батьки трохи брешуть щодо реального стану справ в сім'ї", - сказав Павленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо діти грублять, їхніх мам навряд можна назвати героїнями"

Крім цього, 47% дітей розповіли, що їхні батьки взагалі нічого не знають про їхні проблеми. 42% дітей розповіли, що батьки майже нічого не знають про те, як вони витрачають кишенькові гроші, близько третини опитаних дітей зазначили, що батьки не знають, які оцінки вони одержують у навчальних закладах.

Зараз ви читаєте новину «Українські батьки прибріхують про хороші стосунки з дітьми - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути