Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2012 18:06

Діти п'ють горілку, бо хочуть відчувати себе дорослішими

14-річна Вікторія навчається у 8 класі однієї з черкаських шкіл. Удома ніколи не пробувала алкогольних напоїв

- Батьки не наливали ніколи, взагалі за стіл до дорослих не садили. Хоча самі вживають - і вино, і горілку, і лікери. А мені навіть шампанського на Новий рік не дадуть покуштувати. Кажуть: ще мала, от виростеш і роби, що хочеш.

Смаку пива не розумію, а вино подобається. Горілку попробувала вперше торік. Восени двоюрідний брат ішов у армію, влаштували проводи в одному з барів. Столів було накрито два. Один для дорослих, а другий - для молоді. Було близько 20 хлопців і я. Ясно, що всі вони за мною упадали. Кожен намагався підлити, в тарілку закуски покласти. Не скажу, що горілка смачна, у горлі пекло. Але мені подобалася увага хлопців. Відчувала себе дорослою. Скільки випила тоді - не пам'ятаю, але почувалася добре. Ніякого сп'яніння не було, на ранок голова не боліла. Думала, так буде й надалі. Коли з однокласниками святкували Різдво, знову випила горілки. І так погано було! Спала на веранді на лаві.

І вода, і горілка були в скляних пляшках. Бабуся взяла не ту

Курю вже другий рік, якщо можна так назвати. Спробувала з цікавості, бо в старших класах більшість дівчат покурюють. Цигарки прошу купляти подруг, що вже мають паспорти. Головне - при собі мати каталоги Avon або Oriflame. Об ароматизовані сторінки тру руки після того, як покурю, тоді запах диму ніхто не занюхає.

Старшому брату 27 років. Він узагалі не п'є. Розповідав, що в 4 роки бабуся йому налила стакан горілки. Він грався й попросив води. І вода, і горілка були в скляних пляшках. Бабуся взяла не ту. Брат як ковтнув - почав кричати, мати його зразу у ванну віднесла, давай водою поїти, а він кричить, виривається. Казав, горло тоді попік.

Зараз ви читаєте новину «Діти п'ють горілку, бо хочуть відчувати себе дорослішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути