середа, 16 травня 2012 06:00

"Якщо діти грублять, їхніх мам навряд можна назвати героїнями"

"Прочитала у вашій газеті про матерів-героїнь і не могла стриматися, аби не прокоментувати юриста Костянтина Стратілова із Черкас. Він пояснив, що матерями-героїнями, згідно з законом, є жінки, які народили і виховали до 8-річного віку п'ятьох і більше дітей. Далі стоїть крапка.

Звичайно, мама, яка народила і виховала п'ятьох дітей, заслуговує на повагу. Вона їх не убила, зробивши аборт, не залишила їх у роддомі чи інтернаті. Це, вірогідно, хороша, добра, ніжна, лагідна мама. Але звання "Мати-героїня" передбачає ще дещо. Цьому званню відповідає мама, яка обов'язково контролює виконання домашніх завдань своїми дітьми, переймається вихованням у них чесності, ввічливості, поваги до старших, стриманості. Це не пусті слова в повітря — наслідки її праці залишаються у пам'яті сусідів, учителів, запам'ятовуються односельчанами.

Звичайно, мама не завжди відповідає за вчинки своїх дітей. Досягнувши 18-річного віку, вони роблять свій вибір, іноді настільки жахливий, що потрапляють у місця позбавлення волі. Це може бути не вина мами. Та часто у житті все починається з малого. Тому якщо діти не слухняні, грублять старшим, систематично не виконують домашніх завдань, нічим не цікавляться, не допомагають старшим і конфліктують з ровесниками, їхніх мам навряд чи можна назвати героїнями".

Секретар Копельсько-Попівської сільської ради Жашківського

району Черкаської області

Любов Нось, 35 років

Зараз ви читаєте новину «"Якщо діти грублять, їхніх мам навряд можна назвати героїнями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути