четвер, 18 липня 2013 13:39

Українська документалка про фотографію отримала нагороду на міжнародному фестивалі

Українська документалка про фотографію отримала нагороду на міжнародному фестивалі
Кадр з фільму

Фільм Олександра Балагури "Час життя об'єкта в кадрі" отримав спеціальну відзнаку журі на Міжнародному фестивалі документального кіно в Марселі. Фестиваль тривав з 2-го по 8-е липня.

Сюжет цього документального фільму будується як подорож по фотографіях, зроблених протягом останніх двадцяти років. Це роботи сучасних українських фотографів Євгена Павлова, Олександра Чекменьова, Олександра Ранчукова, Володимир Кукоренчук, Ганни Войтенко. У стрічці поєднуються ігрова та документальна складові.

Головному героєві потрапляють до рук знімки, на яких зустрічаються люди, речі і місця, які сьогодні вже зникли або геть змінилися. Автори фільму обігрують ці сцени. Рослини у вазонах на підлозі, оселедець на газеті, ложка біля квашеної капусти, оголена дружина перед вікном. Почергова зміна цих чорно-білих документальних фотокарток озвучується закадровим голосом.

Робота над фільмом "Час життя об'єкта в кадрі" тривала близько двох з половиною років. Знімала її незалежна компанія "Інспірейшнс фільмз". 75% бюджету стрічки покрила держава.

Режисер Олександр Балагура та продюсер Світлана Зінов'єва уже працювали разом. Їхній попередній фільм "Крила метелика" у 2008 році нагородили призом за кращий український фільм на фестивалі "Молодість".

Власне, сама назва фільму - це книжкове визначення часу експозиції. Час життя першого фотознімку (відома робота німецького фотографа), де зображено краєвид із вікна, тривав близько восьми годин.

Зараз ви читаєте новину «Українська документалка про фотографію отримала нагороду на міжнародному фестивалі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі