вівторок, 16 липня 2013 11:14

У фільмі лише один актор і бурхливий океан - продюсер про зйомки "Не згасне надія"

"Не кожна двадцятирічна людина витримає такі умови - буря, дощ, важкий мокрий одяг... Але Роберт наполягав щоб хочаб частину трюків виконувати самостійно" - розповідає Анна Герб, продюсер стрічки "Не згасне надія". Прем'єра фільму в Україні відбулася на Одеському кінофестивалі. Стрічку, в якій зіграв 76-річний Роберт Редфорд показали на відкритті.

У фільмі Джей Сі Чендора "Не згасне надія" (All Is Lost) ми бачимо чоловіка, який подорожує на своїй яхті Індійським океаном. Одного ранку бік його корабля пробиває контейнер з кросівками. Очевидно він випав з якогось промислового танкера. Відтепер герой протягом усього фільму бореться зі стихією. Наполегливо, цілеспрямовано, мовчки. За увесь фільм він сказав заледве чотири слова: "Боже", "Чорт", "Допоможіть"...

"Не згасне надія" не просто пригодницька історія - режисер намагається зашифрувати у своєму сюжеті універсальну формулу долі, протистояння людини і обставин.

"Його режисерська тактика в цьому фільмі - давати якомого менше контексту і зосередитися тільки на тому, що важливо в цей момент для героя. Якщо спитати глядача, яким чином він співвідносив себе з цим чоловіком, то у кожного буде своя відповідь. Я, приміром, асоціюю персонажа Роберта Редфорда зі своїм батьком. Тут йде мова про універсальні людські якості, що проявляються, коли людина стикається зі смертю" - продовжує Анна Герб.

Увесь сценарій фільму був від сили на 30 сторінок прози, замість звичних 100 і більше сторінок насиченого діалогами тексту.

"Уся вода, акули, рибки - усе, що відбувається під водою - реальне. Ми знімали на Багамах, в Мексиці, Каліфорнії. У нас був кращий в світі оператор по підводним зйомкам. Ми використовували ту техніку, як і для зйомки "Титаніка" - розповідає про особливості роботи над фільмом продюсер.

"Кожен з нас здатен на подібну боротьбу. Так, герой не приймає якихось глобальних рішень, але його маленькі кроки - це і є людська боротьба" - додає Анна Герб.

За кожним маленьким порятунком персонажа Редфорда чекають нові випробування - за пробоїною буря, за бурею зламалися вітрильники, за вітрильниками доводиться плигати в резиновий човен, за тим скінчилася прісна вода...

Зараз ви читаєте новину «У фільмі лише один актор і бурхливий океан - продюсер про зйомки "Не згасне надія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі