Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2012 09:14

Українці запрошують єврофанів жити у них безкоштовно

Українці запрошують єврофанів жити у них безкоштовно
Критика іноземних ЗМІ збентежила українців. Фото: kinglena.com

Українці запрошують іноземних вболівальників безкоштовно зупинятися у них під час проведення чемпіонату Євро-2012. Такою виявилася реакція жителів Україна на критику зарубіжних ЗМІ з приводу завищених цін на готелі.

Провідні ЗМІ Бельгії, Нідерландів та Німеччини гостро розкритикували ситуацію з цінами на готелі в Україну і процитували президента УЕФА Мішеля Платіні, який назвав причиною зростання цін "бандитів і шахраїв" в країні.

Основою для гострої критики, під яку потрапила Україна у зв'язку з ситуацією з цінами на готелі, стала стаття одного з провідних німецьких видань Der Spiegel, в якій розкриваються факти розриву контрактів готелів з туроператорами для того, щоб підвищити ціни.

Українці, рятуючи Євро-2012, відреагували на таку критику моментально: тепер українські громадяни запрошують іноземних вболівальників безкоштовно зупинятися у них і закликають своїх співвітчизників чинити так само. Про це повідомляє Deutsche Welle.

З такою ініціативою виступив депутат Харківської облради Іван Варченко. Ряд громадських організацій з Донецька, Харкова, Львова та Києва теж підтримали цю ідею і створили ініціативу "Ласкаво просимо! Welcome to Ukraine".

Ініціативу вже оформили в соціальній мережі Facebook. До цієї групи в мережі вже приєдналося дві сотні користувачів з України та європейських країн. Перші розміщують свої пропозиції безкоштовного житла, інші - шукають можливості відвідати Україну і чемпіонат за невеликі гроші.

"Про нашу країну зараз розповідають в Європі багато негативу. Ми хочемо показати, що не все так погано - український народ дуже гостинний", - каже одна з адміністраторів ініціативи, краєзнавець із Харкова Вікторія Склярова.

Також вона повідомила, що її родина погодилася дати притулок на Євро-2012 подружній парі з Берліна, сусіди - уболівальникам з Бельгії, її колеги по роботі теж розмістили в інтернеті інформацію про можливість безкоштовно зупинитися у них. Ініціатива побудована за принципом каутчсерфінгу.

"Люди відгукуються, щойно дізнаються про те, що можуть допомогти. Це ж людські відносини. Можливо, їм колись теж іноземці допоможуть", - зазначає Склярова.

За її словами, зараз громадські активісти готують англомовну і німецькомовну сторінки в соцмережах, щоб європейським уболівальникам було зручніше шукати безкоштовне житло.

Крім цього, волонтери готові провести тренінги для українців з вивчення англійської мови. "Ми хочемо, щоб наші гості побачили те, що їм покажуть в глянцевих буклетах", - розповіла Склярова.

Ініціатори акції сподіваються, що і після чемпіонату іноземці захочуть повернутися в Україну ще раз.

Зараз ви читаєте новину «Українці запрошують єврофанів жити у них безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути