середа, 18 квітня 2012 07:45

Таксисти погрожують загальнонаціональним страйком

20 тис. столичних таксистів можуть утратити роботу через зміни, які хочуть запровадити в таксомоторній сфері. Перевізники заявляють про монополізацію ринку. Мовляв, до Євро-2012 створюють служби, що матимуть виняткове право обслуговувати учасників та гостей чемпіонату.

До робочої групи, яку створили у Київській міській держадміністрації для вирішення питання перевезення пасажирів у червні, ввійшли п'ятеро представників столичних таксі з 300 компаній, які працюють у місті. Так запевняють представники профспілок. На їхню думку, інші фірми хочуть виштовхнути з ринку.

— Сьогодні в столиці триває обкатка схем, які будуть перенесені згодом і в регіони, — розказує Альберт Кара з громадського об'єднання "Таксі столиці". — Постраждають не тільки водії, а й працівники, що обслуговують машини, диспетчери.

Таксисти ладні покращити якість послуг, аби тільки залишитися на ринку перевезень.

— Мы готовы убрать те машины, которые не имеют хорошего технического обеспечения, и контролировать их. Но чтобы не было так, что придут три службы такси, поставят свои машины на определенных стоянках и только они будут обслуживать Евро-2012, — каже Денис Садоха з "Київського бізнес-клубу", куди входять близько 100 таксомоторних компаній. — Щось подібне зробили в Донецьку. Там з 120 компаній на ринку залишилися три.

У середу працівники таксі пікетуватимуть Кабінет Міністрів. Близько 400 автівок із синьо-жовтими стрічками їздитимуть навколо. Якщо до них не прислухаються, готові будуть вийти наприкінці травня на загальнонаціональний страйк.

Зараз ви читаєте новину «Таксисти погрожують загальнонаціональним страйком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути