вівторок, 28 березня 2017 09:00

Український кіноальманах зняли з прокату наступного дня

Український кіноальманах зняли з прокату наступного дня
Кіноальманах "Українські злі"

28 березня 2013 року до всеукраїнського прокату вийшли вісім фільмів однойменного проекту під назвою "Українські злі".

У своїх кінодослідженнях автори проекту зосередилися на темі масової еміграції з України. Добірку назвали "Українські злі". Так характеризують нове покоління кінематографістів, чиє кіно в дусі непоетичного реалізму стало феноменом кінця нульових. Першою збіркою, що вийшла у прокат цієї творчої лабораторії став кіноальбом "Мудаки. Арабески" 2010 року.

У програмі альманаху 8 фільмів: "Очерет" Руслана Батицького, "Ксенофілія" Іллі Калюкіна, "Гауді" Аксинії Куріної; "Та поїду!" Валерія Шалиги, "Красива жінка" Альони Алімової, "Останній день" Анастасії Касілової, "Без ГМО" Лариси Артюгіної і "Гамбург" Володимира Тихого. Практично кожен з них має свою фестивальну історію - їх показували на українських або закордонних кінофестивалях.

Читайте також: Частину фільмів з добірок "Українські злі" та "Україно, Goodbye!" виклали в інтернеті

"Ця частина жанрово також різноманітна. Є жорстко соціальні фільми і фільми комедійні. Той же "Гамбур" та "Без ГМО" - це чорні комедії. "Гауді" - потужна соціальна драма про молодих людей, які не можуть знайти свого місця в Україні", - каже режисер Володимир Тихий, сопродюсер проекту "Україно, гудбай!".

Всього в реалізацію проекту, що тривав два роки, було залучено біля 500 чоловік – режисерів та сценаристів, акторів і продюсерів, операторів та звукорежисерів, художників, освітлювачів і багатьох інших фахівців.

Кіноальманах короткометражок молодих українських режисерів "Українські злі"зняли з прокату на наступний день після прем'єри через непорозуміння із Держкіно. їх показали лише один раз на вечірньому сеансі. Пізніше фільми виклали у вільний доступ в інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Український кіноальманах зняли з прокату наступного дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі