неділя, 04 лютого 2018 15:49

Український фільм про хлопчика з Донбасу отримав міжнародну нагороду

Український фільм про хлопчика з Донбасу отримав міжнародну нагороду
Це вже друга міжнародна нагорода фільму. фото: кадр з фільму

Український документальний фільм The Distant Barking of Dogs (Віддалений гавкіт собак) переміг на найбільшому скандинавському кінофестивалі в Швеції. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook асистент режисера Азад Сафаров.

Фільм отримав нагороду як кращий скандинавський документальний фільм.

10-річний герой картини живе з бабою Олександрою у маленькому селі Гнутове на Донеччині. Не маючи, куди виїхати, вони бачать, як інші покидають село. З кожним днем ​​життя стає дедалі важчим, і війні немає кінця. У спорожнілому селі Олег та Олександра лишаються єдиними вірними константами в житті одне одного. Фільм показує, наскільки крихкими, але вирішальними, є близькі стосунки в обставинах виживання. Картина досліджує, що означає зростати в зоні воєн. Демонструє наслідки війни, що завдають дітям у східній Україні, і природнє продовження, шрами та уроки життя, які діти цього покоління несуть із собою в майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахтем Сеітаблаєв розказав, що змінив би у "Кіборгах"

У листопаді 2017 "The Distant Barking of Dogs" здобув перемогу на фестивалі документальних фільмів IDFA у Амстердамі.

Картину про жінок на війні показали одночасно у Вільнюсі і в Мар'їнці

Зараз ви читаєте новину «Український фільм про хлопчика з Донбасу отримав міжнародну нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі