Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 13:01

"Європейські глядачі не змогли стримати емоцій": фільм про донбаського хлопчика переміг в Амстердамі

"Європейські глядачі не змогли стримати емоцій": фільм про донбаського хлопчика переміг в Амстердамі
Документальний фільм переміг на фестивалі в Амстердамі. Фото - Facebook

Український документальний фільм The Distant Barking of Dogs про хлопчика Олега, який росте на Донбасі, здобув перемогу на фестивалі документальних фільмів IDFA у Амстердамі.

Про це у Facebook повідомив асистент режисера Азад Сафаров.

"Документалка про Україну перемогла на першому ж крупному фестивалі – IDFA (Амстердам), – написав він. – Наш фільм про хлопчика Олежка, що росте поблизу війни на Донбасі. Ми знімали його удвох з режисером з 2015 по 2017 роки", - написав Азад Сафаров.

10-річний герой картини живе з бабою Олександрою у маленькому селі Гнутове на Донеччині. Не маючи, куди виїхати, вони бачать, як інші покидають село. З кожним днем ​​життя стає дедалі важчим, і війні немає кінця. У спорожнілому селі Олег та Олександра лишаються єдиними вірними константами в житті одне одного. Фільм показує, наскільки крихкими, але вирішальними, є близькі стосунки в обставинах виживання. Картина досліджує, що означає зростати в зоні воєн. Демонструє наслідки війни, що завдають дітям у східній Україні, і природнє продовження, шрами та уроки життя, які діти цього покоління несуть із собою в майбутнє.

Режисер - Симон Лерент Вільмонт з Данії.

Прем'єра відбулась 19 листопада в Амстердамі на фестивалі IDFA.

"Зліва від мене сиділа жінка похилого віку, справа - дівчина. Обидві синхронно ридали і сміялись, і закривали обличчя руками у страшні моменти. Навіть спокійніша європейська аудиторія, як виявилось, не могла стримати емоцій", - написав Азад Сафаров.

Українська прем'єра запланована на 2018 рік.

4,9 млн грн отримав Тарас Томенко від Держкіно на документальний фільм "Терикони". Покаже в ньому дітей, які живуть у селищі за 20 км від лінії фронту в Ясинуватському районі Донеччини.

Зараз ви читаєте новину «"Європейські глядачі не змогли стримати емоцій": фільм про донбаського хлопчика переміг в Амстердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі