середа, 20 березня 2013 10:15

"У зраді жінки є вина чоловіка" - прем'єра вистави у Молодому театрі
15

Репетиція вистави
Фото: Фото: Ольга Каменєва
Репетиція вистави
Репетиція вистави
Репетиція вистави
Репетиція вистави

21-го і 22-го березня у київському Молодому театрі відбудеться прем'єра вистави "Звір і доброчесність" за п'єсою італійця Луїджі Піранделло. Режисером став Тарас Криворученко.

Події спектаклю відбуваються в італійській провінції у 1920-х роках. Дружина капітана далекого плавання, сеньйора Перелла, зраджує йому з вчителем свого сина і вагітніє від нього. У цей час чоловік під приводом довгих відряджень до Неаполя живе там з іншою родиною і шістьма дітьми. Після кількамісячного плавання капітан навідується на добу до офіційної родини. Для дружини - це можливість звабити давно охололого до неї чоловіка, аби пояснити свою вагітність.

"Я абсолютно виправдовую вчинок своєї героїні, - каже виконавиця головної ролі Олена Хижна. - Вона людина одинока. Найбільше вражає жінку, якщо вона не має з ким поговорити, кому поплакати на грудях. Чоловік пані Перелли увесь час десь роз'їжджає. А коли повертається, то лупить її, кричить, не бажає як жінку. Вона йому народила сина і цього досить - він більше не хоче з нею займатися коханням. Тому вона і страждає. А тут трапився молодий хлопчина, дуже ніжний, має все добре з фізіологією".

"Мій герой має вибуховий характер. Він любить море, простір, а тут повертається додому, кругом стіни, проблеми. Він давай усім роздавати по шиї. У сім'ї в Неаполі - він підкаблучник, а в офіційній родині йому мало місця, - розповідає про свого героя, сеньйора Перелла, актор Ігор Щербак. - Вистава також про те, що у зраді жінки є вина чоловіка. Про це там є такий текст: "А що дружина не жінка? Якщо чоловік не пригадає, що його дружина жінка, то сусід йому про це нагадає".

Режисер Тарас Криворученко каже, що вирішив поставити комедію Піранделло, аби глядач зміг відволіктися від проблем.

"Якось я дивився у вікно, - розповідає Тарас Степанович. - Вранці під будинок під'їхав "бобік" з робітниками, які чинили каналізацію. Тільки начальство їхало, вони кидали свої лопати, і тоді починалося життя: хтось біжить за пляшкою, потім п'ють, потім б'ються. Ввечері приїжджає начальник і вони знову починають копати. Треба людям відпочити, відволіктися від роботи. Для цього і вистава. Її складність у тому, що п'єса дуже проста як наївні малюнки Піросмані. Разом з тим описана серйозна ситуація - жінка завагітніла від коханця. Але усе треба зробити по-дитячому, ніби гра у пісочниці".

Зараз ви читаєте новину «"У зраді жінки є вина чоловіка" - прем'єра вистави у Молодому театрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі