неділя, 10 березня 2013 05:41

"Молодці, чисту правду про народ показують" — На Вінниччині провели виставу за мотивами роману Ганни Герман
11

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

До міста Хмільник на Вінниччині на творчий вечір, присвячений святкуванню днів Тараса Шевченка, приїхала радник президента Ганна Герман .

"Це ж Ви та сама Герман? - сором'язливо підходять та питають дві літні жінки. - Ми прийшли на Вас подивитися".

"Ходімо з нами", - посміхається до них політик. На початку візиту вона разом із заступником голови Вінницької облдержадміністрації Любов'ю Спірідоновою та мером міста Василем Грушком поклали квіти до пам'ятника поета.

За півгодини у концертній залі санаторію залізничників відбувся показ вистави під назвою "Повертай до свого звідтіля" за мотивами роману Ганни Герман "Піраміди невидимі". Вільних місць у залі не було.

"Її поставив молодіжний івано-франківський "Поетичний театр". Коли вони сказали, що хочуть роман інсценізувати, мені стало страшно. В їхньому регіоні до мене ставлення неоднозначне, і до політичних сил, які я представляю, теж. Я боялася, що там покажуть щось не дуже добре. Але подумала про те, що в житті переживала багато проблем, і якось ще й це переживу. Та коли прийшла на прем'єру і побачила виставу, була приємно вражена," - зазначила Герман.

Виставу вже показували у театрах Києва, Івано-Франківська, Вінниці.

"Коли виникла ідея поїхати із нею ще по Україні - приїхали знов саме на Вінниччину, бо дуже її люблю. Вона дуже м'яка та толерантна, - продовжує радник президента. - Думаю, якби Вінниця була людина, то це був би знак зодіаку "терези" - врівноважена, приємна та терпляча. Обрали саме Хмільник, бо ніколи у ньому ще не була, а місто із дуже цікавою історією".

Під час вистави глядачі вигукували: "Молодці, чисту правду про народ показують".

"У виставі зображено початок 90-х . Тоді, коли люди масово виїжджали на заробітки. Те, як важко їм було, як страждали залишені вдома діти, жінки. Це історія про галицьке село, яке зараз вже не існує. Адже села в країні стрімко вимирають і зникають. Роман написаний ще у 1998 році", - додала політик.

Вистава тривала півтори години. Всім присутнім дарували книгу Ганни Герман "Червона Атлантида".

" Під час перегляду я наче насправді побувала в тому селі. Вразила реалістична гра героїв, їхня емоційність. Сподобались вишиті сорочки, хустки на акторах. Ще - одягнені в бідненький одяг, з тими рябими сумками, як справжні заробітчани-селюки",- сказала, виходячи із зали, місцева жителька Алла Олійник.

Зараз ви читаєте новину «"Молодці, чисту правду про народ показують" — На Вінниччині провели виставу за мотивами роману Ганни Герман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі