Ексклюзиви
пʼятниця, 01 березня 2013 13:41

На Форумі жінок Ганна Герман разюче виділялась на фоні інших жінок-політиків
5

Фото: Фото: Олена Галагуза

1 березня у Житомирі проходив Всеукраїнський Форум жінок "Жінка-лідер в українському суспільстві". Захід організувала Житомирська облдержадміністрація.

У місцевий драмтеатр сходяться жінки. При вході молоді хлопці вручають їм тюльпани. Жінки чепуряться біля гардеробу і піднімаються на другий поверх.

Тут діє мистецька виставка. Майстри та майстрині презентують свої роботи. Радниця президента компанії "Рудь" Антоніна Станкевич підійшла до стенду з бісерними прикрасами. Продавчиня каже, що намисто коштує 160 грн, а браслет – 80 грн.

Жінки з цікавістю розглядають виставку. Особливо вражає гончарський стіл. Двоє чоловіків у вишиванках продають глечики, горнятка, підсвічники, вареники із глини. На згадку у них переважно купують вареники, один коштує 10 грн.

Першою серед запрошених жінок у драмтеатр прийшла радниця Президента України Ганна Герман. Подарований тюльпан віддає помічниці. Разом з Герман приїхав її син Микола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман пояснила, чому зірвала з робочого місця наліпку "Голосуємо особисто"

Під час розмови з журналістами Ганна Герман повідомила, що хоче утворити Всеукраїнське об'єднання: "Саме сьогодні, з Сергієм Миколайовичем (Рижуком), у нас виникла ідея створення Всеукраїнського форуму "Сестри Марії".

За словами політика, це буде виключно жіночий рух, аполітичний, який об'єднає всі жіночі організації.

"Незалежно від того до яких політичних таборів вони належать, на основі загальнохристиянських цінностей - це буде рух жінок, які мають "зіткати" такий покров над Україною, моральний, який би оборонив наші родини, наших дітей, державу від усього злого", - сказала Ганна Миколаївна.

Потім завітали радниця прем'єр-міністра України Валентина Довженко, перший заступник Національної ради жінок Валентина Семенюк-Самсоненко, яка родом з Житомирської області. Разом з керівником області Сергієм Рижуком, його заступником Олександром Никитюком відомі жінки роздивляються виставку.

Валентина Довженко каже, що її сюди запросив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук.

"Ми будемо почувати себе впевненіше, коли згуртовуємося, зустрічаємося, коли гарні слова говоримо не тільки по телефону чи смс. Українські жінки всюди лідери: на роботі, вдома. Я от нещодавно прочитала статтю, де британські експерти закликають відроджувати колективізм, спілкування, яке піднімає людям настрій. Декого ж зі Спілки жінок України я не бачила 15 років", - каже Довженко.

Семенюк-Самсоненко каже, що такий Форум мав однозначно проходити саме на Житомирщині.

"От чому житомирян завжди називали мирянами? Коли я вперше стала депутатом Верховної Ради, то бачила як гризлися донецькі з львівським. То житомиряни сиділи посередині, вставали і мирили їх", - додає Семенюк-Самсоненко.

Після цього почалася офіційна частина Форуму жінок. Організатори Форуму зауважили, що у 2010 р. у Житомирській області започатковано вручення сертифікатів на суму 5-10 тис грн на виконання соціальних проектів лідерам громадських жіночих організацій. Цього року також планують видавати такі сертифікати.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі жінок Ганна Герман разюче виділялась на фоні інших жінок-політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути