понеділок, 21 березня 2011 17:12

У всесвітній день поезії Вольвач з Малковичем пили каву

У всесвітній день поезії Вольвач з Малковичем пили каву

21 березня відзначається всесвітній день поезії. Свято почали відзначати 1999 року після ухвали 30-ої сесії ЮНЕСКО. Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

Поет Павло Вольвач розповів кореспонденту Gazeta.ua, як відзначає цей день.

"Я щойно вийшов з Музею літератури, де відзначали Всесвітній день поезії. Були класні поети, з якими мені було дуже комфортно і радісно виступати — Іван Малкович та Іван Андрусяк. Я про цей день другий рік чую. Тому сказати, що відзначаю його, як день народження чи Новий рік - не можу", - розповів він Gazeta.ua.

Через невелику популярність свята поети також не відзначають його дуже бучно.

"Мої колеги поети також не відзначають день поезії, як десантники чи прикордонники. Тобто не напиваємось, в фонтани нікого не кидаємо, пики не б'ємо. Може, через те, що все тільки почалося, ще молода традиція. Кожен відзначає по-своєму", - сказав він.

Після поетичних читань поети відправились до кав'ярні.

"По-людському вийшли з Іваном Малковичем з Музею літератури. Випили по каві на Богдана Хмельницького. Поговорили, але не лишень за поезію, а й "за жизнь". В мене є власна поетична традиція, їй вже десятий чи одинадцятий рік. На розі Пушкінської і Прорізної я завжди стою, п'ю каву і дивлюсь, як життя протікає. Кожного дня чи через день. Раніше там була кав'ярня, але "нові малорускіє" її закрили. Видно ж буде банк, як у нас водиться. А була богемна народна кав'ярня "Сузір'я". Але я і зараз туди ходжу, бо там тепер є кіоски і теж можна попити каву. Вірші там літають в повітрі і багато людей приємних ходить", - додав Вольвач.

Зараз ви читаєте новину «У всесвітній день поезії Вольвач з Малковичем пили каву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі