Ексклюзиви
субота, 12 березня 2011 16:33

Шевченківські лауреати проситимуть Януковича зняти Табачника і нагородити Шкляра

Шевченківські лауреати проситимуть Януковича зняти Табачника і нагородити Шкляра

Лауреати Національної премії ім. Тараса Шевченка надіслали президентові Віктору Януковичу листа з прохання зустрітися з ними. Проситимуть у нього зробити письменника Василя Шкляра офіційним лауреатом Шевченківської премії і зняття з посади міністра освіти Дмитра Табачника.

Про це розповів київський поет Іван Драч сьогодні під час телефонної розмови.

"Якщо президент погодиться з нами зустрітися, то знайдемо про що з ним говорити. Найперше обговоримо найголовніше питання - вручення премії Василю Шкляру. Попросимо, щоб президент підписав подання і зробив Шкляра офіційним лауреатом. Це розв'яже дві проблеми – президент зробить Шкляра лауреатом і зніме Табачника", - сказав він.

Під листом підписалися Левко Лук'яненко, Ніна Матвієнко, Дмитро Павличко, Юрій Мушкетик, Іван Білик, Василь Герасим'юк, Анатолій Дімаров, Микола Жулинський, Роман Лубківський, Ігор Калинець, Марія Матіос, Павло Мовчан, Михайло Слабошпицький, Володимир Яворівський, Феодосій Гуменюк, Василь Лопата, Іван Марчук, Валерій Франчук, Сергій Якутович, Анатолій Авдієвський, Мирослав Скорик, Євген Станкович, Богдан Бенюк, Наталка Сумська та Анатолій Хостікоєв.

"Лист вчора віднесли до президентської канцелярії. Ми вперше звернулися до президента з таким проханням. Віримо, що він поставиться до цього з розуміння і з нетерпінням чекаємо призначення дати зустрічі", - додав Іван Драч.

Зараз ви читаєте новину «Шевченківські лауреати проситимуть Януковича зняти Табачника і нагородити Шкляра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі