пʼятниця, 22 червня 2012 10:45

У США викрали картину Далі на очах у охоронця

У США викрали картину Далі на очах у охоронця
"Cartel des Don Juan Tenorio" Сальвадора Далі. Фото: artlog.com

З галереї Venus Over Manhattan в Нью-Йорку викрадена акварель Сальвадора Далі вартістю 150 тисяч доларів. Про це пише The New York Daily News з посиланням на заяву поліції.

Викрадення було скоєно у вівторок, 19 червня. Чоловік худорлявої статури увійшов до будівлі галереї під виглядом відвідувача й попросив охоронця його сфотографувати. Коли охоронець відволікся, злочинець зняв зі стіни картину, сховав її в чорний пакет, увійшов у ліфт і спокійно спустився на вулицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальвадор Далі дозволяв Ґалі мати стільки коханців, скільки їй хотілося

Викрадена робота - акварель "Cartel des Don Juan Tenorio", написана Дали в 1949 році. Викрадача зняли камери спостереження в галереї, на даний час поліція аналізує записи камер зовнішнього відеоспостереження в надії простежити його маршрут.

Галерея Venus Over Manhattan відкрилася в травні 2012 року. Її власник - мільярдер і медіамагнат Адам Ліндеманн. Викрадена робота Дали була частиною першої експозиції галереї.

Зараз ви читаєте новину «У США викрали картину Далі на очах у охоронця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі