пʼятниця, 31 травня 2013 16:42

У Полтаві показують картини Нікаса Сафронова, які він малював через 10 хвилин після сну
12

Фото: Фото: Сергій Рибалко

Виставку картин Нікаса Сафронова "Вибране" відкрили 30 травня у художньому музеї імені Миколи Ярошенка у Полтаві. Більша частина робіт намальовані в стилі дрім-віжин, який вигадав сам художник. Кожну можна купити.

Сафронов малював портрети Майка Тайсона, Стівена Спілберга, Джека Ніколсона, його картини купували президенти й відомі митці Росії, України та Сполучених Штатів. Вздовж стін виставкового залу вивісили 41 картину. Поруч на двох столах в сотню келихів розлили шампанське, навпроти заграв живий оркестр місцевої філармонії.

"Привезли виставку в Полтаву, бо вона стала ще одною батьківщиною Нікаса, - повідомив небіж Нікаса Ігор Сафронов. - Він нещодавно купив в Шишаках Полтавської області хату-мазанку, про яку завжди мріяв, зараз робить там ремонт".

Тематичного поділу картин організатори не робили, показали роботи на релігійну тематику, пейзажі й портрети відомих людей.

"Частина картин намальовані в авторському стилі дрім-віжин - зображує те, що бачила людина через 10-15 хвилин після сну. Їх особливість у кількоплановості, - розповів менеджер виставки Євгеній Лавренко. - Наприклад "Явление Святой Магдалины". Спочатку автор зобразив фон, потім напівпрозорий образ дівчини й, нарешті, якщо придивитись до її обличчя, можна побачити луг й дерево".

На відкриття зібралось близько ста людей, найбільше молоді й чоловіків за тридцять років.

"Суперська картина "Мадонна как бабочка", - поділився відвідувач Ігор Соловей. - Саму діву Нікас зобразив метеликом, а на полотно й раму причепив каміння Сваровські. Цим, мабуть, показує її витончену красу. Хоча найбільше вразила фотографічність картин, наче дивишся у вікно в інший світ".

Перед виходом організатори вивісили прейскурант з цінами на цифрові копії картин, найменші - від 350 гривень, найдорожчі - від 850 гривень.

"Оригінали також можна купити, коштують від 15 тисяч доларів, - розповів Ігор Сафронов. - Найдорожча "Розп'яття Христа" за 25 тисяч євро. Загалом, вже купили половину виставки, бо спочатку в її складі було цілих сто робіт Нікаса".

Виставка триватиме до 23 квітня. Квиток коштує 40 гривень для дорослих, й 20 гривень для школярів.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві показують картини Нікаса Сафронова, які він малював через 10 хвилин після сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі