четвер, 30 травня 2013 15:19

У Києві показують нестандартні фотографії про минуле
9

Андрій Полушкін
група "Шило"
Алгірдас Муcнецкіс
Сара Ангелуччі
"Меморіал"

Більше 20-ти фотовиставок можуть побачити кияни в рамках міжнародного фестивалю візуальної культури "Візії". Документалістика, арт-фотографія, концептуальні проекти та фотоінсталяції авторів зі Швеції, Словенії, Канади, Росії, Грузії, Білорусі та України показуватимуть до кінця червня.

Зокрема у галереї "Лавра", що знаходиться по вулиці Лаврська, 1 представлено фотопроекти дев'ятьох авторів. Три фотографічні серії петербурзьких авторів Андрія Полушкіна, Віталія Смірнова та Олексія Савкіна переосмислюють відчуття минулого. А фотограф з Литви Алгірдас Муcнецкіс представляє колекцію кадрів із забутих в камерах плівок, які він коли-небудь знаходив.

Також серед фотографій - чорно-білі знімки фотографа з Польщі Пйотра Збієрського, які він назвав "Білі слони". Знімки канадки Сари Ангелуччі - це також старі фотографії, але в руках ще живих родичів і фотографії на надгробках у рідному італійському селі. Так вона намагається створити зв'язок між минулим і сьогоднішнім днем, показати його важливість для майбутніх поколінь.

Грузинська документалістка Діна Оганова у своїх фотографіях розмірковує про "місця, що говорять", де людина проводить більшу частину свого життя і які можуть розповісти про неї набагато більше, ніж вона сама. Проект "Меморіал" фотографів зі Словенії, Чехії та Росії – це авторські серії про концтабори часів Другої Світової війни.

Українські серії знімків представляють група "Шило", Waldemart Klyuzko та Артур Бондар. "Закінчена дисертація" – це історія сучасної харківської фотографії на прикладі групи "Шило".

А фотограф Артур Бондар порівнює фотографії з минулого і фотографії, зроблені в тих же місцях сьогодні. Він звертається до спогадів про місто свого дитинства – колишнє військове містечко, від якого практично нічого не залишилося.

Побачити роботи можна до 23 червня (галерея працює до 20:00).

Фестиваль "Візії" триває до 2 липня. У ньому представлені фотографія , мультимедіа, відео-арт, відео-інсталяції, експериментальне кіно та медіа-перформанс. Також діє окрема лекційна програма. Розклад усіх подій можна подивитися на сайті фестивалю.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показують нестандартні фотографії про минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі