пʼятниця, 31 травня 2013 12:26

Для виставки власних картин Олександр Левич готував аудіоряд із морських пісень
7

Фото: Фото: Катерина Гончарова

З 28 травня по 10 червня у столичному Музеї історії Києва, що на Богдана Хмельницкого 7, можна подивитися персональну виставку картин відомого художника Олександра Левича. На урочисте відкриття виставки живопису завітали відомі арт-критики, скульптори та колеги-художники.

"Левич - самий останній романтик. Півтори дюжини великих, "шестифутових" картин. Море, вітер, людина. Різка оптика сучасного погляду. У цього митця все просто, чесно, мало не автобіографічно", - так про роботи Олександра відгукуються критики.

"Стиль, у якому пише свої картини Олександр Левич, не можна охарактеризувати одним лише визначенням. З одного боку, у його роботах багато реалізму. Але якщо придивитися, то помітний також імпресіонізм. Яскраві, промовисті кольори, але в той же час - немає чіткої деталізації елементів, - розповідає Наталія Шпитовська, співзасновник ArtCult Foundation і куратор виставки Олександра. - Якщо говорити про картини митця без згадування суворої термінології стилів, то можна сказати так: Олександр помічає в оточуючому світі певну емоцію, вихоплює її і зображає на картині. Левич серйозно підготувався до виставки. Дбайливо продумав і про звукове тло вернісажу, підготувавши добірку англійських морських пісень".

Очевидно, Олександр - чи не єдиний художник, який має власну яхту і час від часу виходить із нею в море. Але робить він це аж ніяк не від багатства. Пояснення цьому просте - без моря він задихається, наче астматик", - додає Наталія.

"Кожна картина Левича - виношена, викохана, наче дитина. Кожна писалася під "свою" стару моряцьку пісню. Наталія вірно сказала - Левич дбайливо думає про звуковий фон виставки - зробив підбірку англійських морських пісень. Тому відвідувачам можна буде узяти склянку справжнього шотландського і ходити занурюватися у атмосферу. А на стіни Музею буде вислизати море, зняте на мобільний із корабля, що тоне", - ділиться враженнями Олексій Титаренко, мистецтвознавець.

Зараз ви читаєте новину «Для виставки власних картин Олександр Левич готував аудіоряд із морських пісень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі