четвер, 26 квітня 2007 18:36

У Нью-Йорку відбудеться прем"єра фільму Муратової "Два в одному"

Фільм Кіри Муратової "Два в одному" представить Україну на Міжнародному кінофестивалі "Трайбека", який проходитиме у Нью-Йорку з 25 квітня по 6 травня 2007 року.

Як повідомили в прес-службі компанії Sota Cinema Group, 2 травня учасники й глядачі фестивалю зможуть оцінити новий фільм українського класика кінематографа Муратової, в якому головні ролі виконали Богдан Ступка, Рената Литвинова, Наталія Бузько, Сергій Бехтєрєв, Олександр Баширов.

Усього в конкурсній програмі кінофестивалю буде представлено 159 повнометражних і 85 короткометражних картин з 41 країни. Картина Муратової представлена в конкурсі "Світовий художній нарратив". Серед її суперників будуть фільми "Зображаючи жертву" Кирила Серебренникова (Росія), "Райський садівник" режисера Кевіна Конолі (США), "Леді Чаттерлей" режисера Паскаля Ферана (Франція-Бельгія).

Як зазначили в прес-службі компанії Sota Cinema Group, "Два в одному" - це кіно навіть для Муратової незвичайне, в якому настрої мізантропів досягли вищої точки". На першому плані – дві головні теми світового мистецтва - любов і смерть. Щоправда, в зворотному порядку – фільм починається смертю актора в першій новелі фільму "Працівники сцени", що перетворює розіграну драму на реальну, а потім палання пристрастей героїв другої новели "Жінка життя" емоційно залучає глядача до подальшого ходу трагікомічних подій картини.

Нова робота Муратової вже одержала першу нагороду - "Два в одному" визнаний російськими кіноакадеміками кращим фільмом країн СНД і Балтії. Вперше за всю історію українська картина стала володарем премії "Ніка" в цій номінації.

Як повідомили у прес-службі, чекає на прем`єру короткометражний фільм Муратової "Лялька", створений під час зйомок "Два в одному".

Також вже розпочато підготовчий етап роботи над наступним фільмом "Мелодія для шарманки" за сценарієм київського драматурга Володимира Зуєва, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «У Нью-Йорку відбудеться прем"єра фільму Муратової "Два в одному"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі