середа, 03 травня 2017 21:46

У музеї рок-н-ролу показуватимуть речі українських гуртів

У музеї рок-н-ролу показуватимуть речі українських гуртів
Docker's Rock n' roll: в Києві відкрили музей українського року. Фото: cultprostir.ua

У столиці відкрили музей українського року Docker's Rock n' roll. Засновником став паб Docker's ABC. Там знаходиться загальна експозиція.

Про це повідомляє cultprostir.ua.

До колекції потрапили речі з особистого архіву та інструменти гуртів "Бумбокс", "Брати Гадюкіни", The Hardkiss, Ot Vinta, Kozak System, "Мандри", "Табула Раса", "Вперше чую". А також письменниці Ірени Карпи, телеведучого Ореста Лютого та режисера Віктора Придувалова.

Олег "Фагот" Михайлюта надав для музею свою бейсболку. Сашко Положинський – костюм з кліпу "МікрOFF/ONна перевірка". Від Дізеля з Green Grey у Docker's Rock n' roll можна побачити ковбойські чоботи з відео на пісню Trideo і червоний дред, з яким він виступав на національному відборі на Євробачення-2017. Також в колекції портрет групи "Антитіла", контрабас Mad Heads і бас-гітара Сергія Степаненка з "Кому Вниз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джамала забороняє знімати себе під час молитви

"Час плине дуже швидко. Багато інформації просто втрачається, йде в нікуди. Вирішили, що деякі події у українського року варті того, щоб їх зберегти. Це наш професійний обов'язок, як рок-клубу. Зробимо все для того, щоб колекція музею регулярно поповнювалась новими експонатами", – сказала директорка Docker's ABC Світлана Яструбенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт ТНМК висміяв користувачів соціальних мереж у кліпі

Цього року найбільше нагород у першій музичній премії #Селекція отримав гурт "Бумбокс". За максі-синґл "Люди" групу відзначили в номінації "альбом року". Лідера "Бумбокса" Андрія Хливнюка назвали "вокалістом року" та "артистом року". Загалом на здобуття премії #Селекція у восьми номінаціях, претендували 12 артистів і подій.

Зараз ви читаєте новину «У музеї рок-н-ролу показуватимуть речі українських гуртів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі