пʼятниця, 14 квітня 2017 06:50

Джамала забороняє знімати себе під час молитви

Автор: ФОТО з сайта www.krymr.com
  Джамала репетирує в київському палаці мистецтв ”Україна” після перемоги на Євробаченні-2016
Джамала репетирує в київському палаці мистецтв ”Україна” після перемоги на Євробаченні-2016

— Хочеться, щоб усі українці знали власну історію. Були небайдужі до майбутнього держави, як кримська татарка Джамала. Дуже поважаю цю співачку. Щаслива, що саме такі люди стають героями в сучасній Україні, — каже режисерка 32-річна Анна Акулевич.

Із 13 квітня в прокаті йде її документальний фільм "Джамала.UА".

Знімальна група була з Джамалою на гастролях, стежила за підготовкою до Євробачення. На пісенний конкурс у шведський Стокгольм не їздили. Показали, як у київському кафе за неї вболівали фанати.

Джамала виграла Євробачення з піснею "1944". Присвятила композицію своїй бабі, яка під час депортації сталінським режимом кримських татар утратила дитину.

Бюджет картини "Джамала.UА" — $40 тис.

— Більшу частину коштів дав інвестор із Німеччини. Запропонував зняти документалку не про українські проблеми, а дати позитивний сигнал із нашої країни.

Ми домовилися про зйомки з продюсером Джамали. Мали умову, що вона не контролюватиме процес. Почали фільмувати в лютому, коли був український тур перед Євробаченням. Політику залишили за кадром. У стрічку ввійшли сцени повсякденного життя, спілкування з групою, продюсером, гримерами. А також музичні номери, виступи, репетиції. На зйомки артистка реагувала спокійно. Лише не дозволяла знімати, як молиться перед виходом на сцену, — продовжує Анна Акулевич.

На прем'єру фільму про себе Джамала прийшла в білій сукні та кросівках.

— У лютому з'явилося дуже багато справ, на камери не зважала. Занурювалася в роботу і нічого не бачила. Смішний момент, коли обираю з Іваном Фроловим тканину до сукні й кажу, що вона повинна бути притрушена земелькою. Що мала тоді на увазі — не знаю, — розповідає 33-річна Джамала. — Ще пам'ятаю два концерти з аншлагом після Євробачення. Прийшов ­Петро Порошенко. Багато було квітів, подарунків. Після виступу відчула, що дуже втомилася. У фільмі є момент, коли я зайшла за сцену і просто сіла, бо не було сил.

12 травня у столичному Палаці спорту Джамала дасть сольний концерт.

— Присвячену Майдану пісню "Злива" вперше наживо виконаємо з Андрієм Хливнюком із "Бумбоксу". Коли її записали, ще дуже болісні були спогади. Не хотіли їх повертати.

Серед гостей концерту будуть також Дмитро Шуров, етно-гурт "ДахаБраха". Учасники телешоу "Голос країни", яких тренує Джамала.

Зараз ви читаєте новину «Джамала забороняє знімати себе під час молитви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути