четвер, 28 лютого 2013 11:05

У Мордовії Депардьє хоче зняти фільм про Пушкіна і Пугачова

У Мордовії Депардьє хоче зняти фільм про Пушкіна і Пугачова
Фото: АР

Французький актор Жерар Депардьє, який не так давно отримав російське громадянство, планує зняти в Мордовії і Нижньогородській області фільм про Омеляна Пугачова і Олександра Пушкіна, повідомив РИА Новости міністр друку Мордовії Валерій Маресьєв.

Про ідею зняти цикл фільмів про Росію і її особистостях Депардьє вперше поділився в розмові з міністром культури РФ Володимиром Мединським 22 лютого.

"Після повернення з Росії до Франції Депардьє по телефону повідомив главі Мордовії Володимиру Волкову, що у нього з'явилася концепція першого фільму для цього циклу. Перший фільм буде присвячений двом яскравим персонам російської історії та літератури - Пушкіну і Пугачову", - сказав Волков.

За словами співрозмовника агентства, ідея стрічки об'єднує Пугачова і Пушкіна, так як великий російський поет присвятив багато часу вивченню діяльності Пугачова. Об'єднують їх і місця в Мордовії і Нижньогородській області: там проходило Пугачовське повстання, а Пушкін проводив багато часу в садибі Велике Болдіно.

Маресьєв пояснив, що, за задумом Депардьє, в основу циклу фільмів ляже подорож по Росії залізницею. Зокрема, актор планує почати зйомки циклу з великого залізничного вузла Розівка, розташованого в Мордовії.

Минулої суботи Депардьє отримав постійну реєстрацію в Мордовії. Актор на початку січня отримав російське громадянство, після чого відвідав Мордовію і висловив бажання влаштуватися в республіці.

Зараз ви читаєте новину «У Мордовії Депардьє хоче зняти фільм про Пушкіна і Пугачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі