середа, 27 лютого 2013 15:09

У Києві покажуть кращі детективи із зірками французького кіно - Аленом Делоном та Бельмондо
12

Самурай
Фото: Фото: kinopoisk.ru
Самурай
Самурай
Червоне коло
Червоне коло

Киянам покажуть кращі фільми "короля французького детективу" Жана-П'єра Мельвіля. З 28 лютого по 5 березня у кінотеатрі "Київ" щовечора влаштовуватимуть ретроспективні сеанси детективів за участю зірок французького кіно - молодих Алена Делона, Жан-Поля Бельмондо, Бульвіля, Іва Монтана, Ліно Вентури.

"Найбільш знаковий фільм Мельвіля - це "Самурай" 1966-го року, - каже кінокритик Андрій Алферов. Він представлятиме для глядачів фільми Жана-П'єра Мельвіля перед початком сеансів. - І Ален Делон, що виконав головну роль у цій стрічці - найрозтиражованіший образ з детективів режисера. З нього, як з гоголівської шинелі, вийшло чимало персонажів світового кіно - від Леона з однойменної стрічки Люка Бессона до героя Райяна Геслінга з фільму "Драйв".

"Загалом естетика Мельвіля вплинула на дуже багатьох. Герої тарантінівського фільму "Скажені пси" цілком списані з персонажів Мельвіля. Раджу подивитися в ретроспективній добірці геть усе. І ще би пропонував інші його фільми - того ж "Самурая". У Франції минулого року вийшла реставрована версія цього фільму, яку рекламували як "чарівний подарунок до Різдва" - додає кінокритик.

Війна, кримінальне середовище, зрада, помста та неминучість смерті – основні теми режисера. Він поетизував у фільмах гангстерів і завойовував популярність мінімалістичними, трагічними картинами. А в житті сам зображував власних героїв: любив дорогі машини, носив капелюхи та плащі та розривав мовчання різкими фразами-пострілами. І мав про все свою думку.

Також, 1 березня покажуть документальну стрічку про режисера - "Під ім'ям Мельвіль". Олів'є Болер зняв її 2008-го року. У ній розповідає про події в житті Мельвіля під час Другої світової війни, про його участі в русі Опору і його послідовників.

Відкриє ретроспективну добірку детектив 1962-го року "Стукач" з Жан-Полем Бельмондо. Відбувши термін у в'язниці, Моріс Фожель планує нове пограбування разом зі своїм другом Сільяном. Він не знає про те, що в своїх колах той має репутацію "стукача". Також покажуть детектив "Червоне коло" (1970) з Аленом Делоном, Івом Монтаном і Бурвілем - про колишнього поліцейського, грабіжника і злодія-втікача, які збираються пограбувати ювелірний магазин, у якому цінностей на два мільярди франків. Детектив "Боб-Гравець" - про колишнього злочинця, що страждає від ігрової залежності. Витративши всі гроші на гру, Боб планує взятися за старе та пограбувати казино Довіля. Історичну драму "Армія тіней" (1969) з Ліно Вентурою і Сімоною Синьйорі та драму "Мовчання моря" (1948).

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Початок сеансів о 19:00.

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть кращі детективи із зірками французького кіно - Аленом Делоном та Бельмондо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі