середа, 27 лютого 2013 01:04

"Щоб ??співати й танцювати, як чеченці, треба бути по-справжньому щасливим" - Депардьє

"Щоб ??співати й танцювати, як чеченці, треба бути по-справжньому щасливим" - Депардьє
Фото: rusnovosti.ru

Жерар Депардьє поки не говорить по-російськи, але, щоб стати зразковим громадянином Росії, він готовий зробити все, навіть зайнятися таким непростим питанням російської політики, як Чечня, пише Le Figaro. На урочистому прийомі, організованому в його честь чеченським президентом Рамзаном Кадировим, він заявив про бажання зняти фільм про цей кавказький регіон, що став театром двох воєн між сепаратистами і російськими військами. Сьогодні тут, за офіційною версією, настав мир, однак рух опору ісламізованих і охопило весь російський Кавказ, де регулярно відбуваються теракти, зазначає кореспондент.

"Я впевнений, що тут живуть щасливі люди, - заявив Депардьє. - Щоб співати й танцювати, як чеченці, треба бути по-справжньому щасливим". Правда, автор статті сумнівається, що таку думку поділяють правозахисні організації.

Депардьє вирішив повністю присвятити себе новій ролі посланника російської культури, робить висновок видання. У п'ятницю, замість того щоб бути присутньою на врученні французької кінопремії C?sars, актор відвідав Великий театр, а також проголосив себе "послом нової Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слава Росії, слава Мордовії" - Депардьє отримав постійну прописку в Саранську

Новоспечений росіянин Жерар Депардьє об'їжджає свою нову батьківщину, пише московський кореспондент The Christian Science Monitor Фред Вейр, повідомляючи про його візит до Чечні, де він "станцював лезгинку з Рамзаном Кадировим і пообіцяв зняти фільм про вражаюче відродження республіки після двох спустошливих воєн".

"Російські ЗМІ детально висвітлювали візит Депардьє, в чому деякі критики вбачають відродження радянської практики залицяння до іноземців, які симпатизують країні в пропагандистських цілях", - відзначає автор статті.

Повертаючись до поїздки Депардьє в Саранськ, Уейр пише: "У сценах, що вражаюче нагадують радянські часи, показали, як Депардьє відвідав молочний комбінат і місцеву птахофабрику, розхвалюючи якість мордовських продуктів". Як додає кореспондент, "французький актор в останні роки виснажив терпіння європейської публіки своїми незграбними витівками, часто зробленими в стані сп'яніння".

"Приязна зустріч Депардьє з Кадировим розлютила російських лібералів ще більше, ніж його розрекламована тісна дружба з президентом Путіним", - вважає автор статті.

"У радянського режиму були знамениті шанувальники, але в ті часи ними рухали, як правило, ідеологія і політика. Зараз це пов'язано з матеріальним інтересом. Депардьє, очевидно, робить це, тому що він ображений французькою владою і хоче більше грошей. А Кремль може протистояти своїм внутрішнім опонентам, сказавши: "Подивіться, ось знаменитий актор, і він на нашому боці", - сказав директор Центру політичних технологій у Москві Олексій Макаркін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жерар Депардьє отримав близько $100 млн" - Собчак про російське громадянство актора

"Проте є думка, що Депардьє - просто ексцентрик, чий раптовий російський порив привернув увагу простих людей, і російські ЗМІ роблять свою роботу", - зауважує автор статті.

Він бив по повітрю кулаками і розставляв руки під час стрімкого "па-де-де" з партнеркою - виконавицею народних танців, загорнутий в хустку, оповідає The Financial Times, описуючи появу Жерара Депардьє на російських телеекранах в понеділок. Відбулося це на урочистому вечері, який влаштував правитель Чечні Рамзан Кадиров. З'являючись на публіці в Росії, Депардьє виглядає все цікавіше, повідомляє журналіст Чарльз Кловер.

"На тлі звинувачень, висунутих проти нього правозахисними організаціями, Кадиров завжди жадав поліпшити свій імідж, з'являючись в суспільстві західних зірок - наприклад, Seal (британський співак) або Жан-Клода Ван Дамма", - йдеться в статті. Кореспондент нагадує, що для деяких "гонорари з рук Кадирова - за чутками, що обчислюються шестизначними цифрами, - виявилися вкрай негативним піаром". Так, американська актриса Хіларі Суонк заявила, що після виступу на дні народження Кадирова у 2011 році звільнила свого менеджера, а гонорар пожертвувала на благодійність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депардьє став уболівальником "Терека"

З літака в Грозному Депардьє вийшов в традиційній хутряній шапці-вушанці, на зразок тієї, яку носять поліцейські, розповідає оглядач німецької Die Welt Юлія Смирнова, а потім з особисто зустрічали його Кадировим відправився в резиденцію чеченського лідера, де їх вже чекав банкет і народні чеченські танці з дівчатами, "носіння хустки для яких у новій Чечні обов'язково". "Свій легендарний золотий пістолет Кадиров в цей раз не показав, але і без подарунка французький актор не залишився: Кадиров подарував Депардьє 5-кімнатну квартиру в Грозному і удостоїв його звання почесного жителя республіки". Новоспечений росіянин, у свою чергу, заявив, що збирається зняти фільм про Грозний.

Все це немов бальзам на душу чеченського президента, зауважує журналістка. За час президентства Кадирова в республіці зникли правозахисні організації, була викрадена і вбита співробітниця товариства "Меморіал" Наталія Естемірова, правозахисники постійно повідомляють про катування, поліцейське свавілля і вбивства жінок. До того ж Кадиров підтримує ісламізацію і кілька разів висловлювався на захист багатоженства. Однак навряд чи в новому фільмі Депардьє про це буде розказано, зауважує Смирнова, "адже це негативно позначиться на його новій дружбі".

Зараз ви читаєте новину «"Щоб ??співати й танцювати, як чеченці, треба бути по-справжньому щасливим" - Депардьє ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути