середа, 15 травня 2013 10:22

У Львові відкрили виставку кованих картин
7

Фото: Фото: Ольга Швед

14 травня у львівській арт-галереї "Сливка" на вулиці Театральній, 24 відкрили виставку кованих картин митця-самоучки Олега Вовченка "Краса в металі".

Львів'янин більше шести років займається ковальством, виготовляє предмети інтер'єру, ковані вироби. Картинами почав займатися не так давно. Автор - поціновувач жанру фентезі, любить читати твори фантаста Роберта Шеклі. Уся виставка у стилі "фентезі". На картинах зображені казкові герої, міфічні тварини, лицарі, дракони, ельфи, леприкони, єдинороги.

"Процес створення картини такий. Спочатку малюю ескіз майбутньої роботи на папері. Потім у натуральну величину із пластиліну виліплюю роботу. Згодом із заліза виковую деталі по-окремо. Зварюю їх докупи зсередини, аби не було помітно. Найважче у моїй роботі - це викувати дрібні деталі, як, наприклад павутину чи крильця ельфа. Ще важче - передати за допомогою заліза емоції на обличчях міфічних істот чи на мордах тварин. Коли робив леприкона, мені це вдалося. Він дуже напружений, і це помітно на картині. З рамками ще експериментую. Пробую дерев'яні, є з вітражами. Тло для картини або із мішковини або шкіра", - розповідає коваль.

Вага робіт - від 4 до 25 кілограмів. Аби повісити на стіну, потрібно спеціальне кріплення. Коштують роботи майстра від 3 до 13 тисячі гривень.

"Тут видно кропітка робота коваля, не кожному вистачає терпіння виковувати до подробиці обладунки лицаря чи павутинку. Картини цікаві, але вони дуже об'ємні, будуть "важкі" як прикраса звичайної квартири. Треба мати заміський будинок у вигляді замку, аби вони вписувалися в інтер'єр вітальні. Можна повісити над каміном", - каже відвідувач виставки Андрій Папіш.

Триватиме виставка кованих картин до 10 червня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку кованих картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі