субота, 04 травня 2013 12:35

Онука Пікассо продасть дві картини художника з власної колекції

На аукціон у Парижі Марина Пікассо, внучка іспанського художника й скульптора Пабло Пікассо, виставить дві картини свого діда з її особистої колекції. Прибутки з торгів підуть на благодійні акції на підтримку дітей. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС, з посиланням на аукціонний будинок Sotheby's.

"Протягом мого життя я завжди намагалася приходити на допомогу страждаючим дітям. Завдяки продажу цих двох картин, я зможу продовжувати підтримувати багато організацій, які займаються цією проблемою, яка так мене турбує", - пояснила Марина Пікассо.

Автор: Фото: www.art.com
  "Сидяча жінка в сірому платті"
"Сидяча жінка в сірому платті"

Марина збирається продати полотно "Сидяча жінка в сірому платті" /"Femme assise en robe grise", написане маестро 31 серпня 1943 року й натюрморт "Палітра й голова бика" /"Palette et Tete de Taureau" 1938 року. Оцінна вартість першого полотна понад 2,5 млн євро, натюрморту - понад 1 млн євро. Обидва полотна перед торгами, які пройдуть 6 червня, покажуть на виставках у Нью-Йорку, Москві й Парижі.

Автор: Фото: www.art.com
  "Палітра й голова бика"
"Палітра й голова бика"

Зараз ви читаєте новину «Онука Пікассо продасть дві картини художника з власної колекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі