середа, 27 березня 2013 12:28

Картину Пікассо продали за рекордні 155 млн доларів

Автор: Фото: world-art.ru
 

Стівен Коен, власник інвестиційної компанії SAC Capital Advisors, придбав картину Пікассо "Мрія" (Le Reve) за 155 мільйонів доларів у власника казино Стіва Уїнна, повідомляє Bloomberg.

Ця сума є максимальною, виплаченою за витвір мистецтва американським колекціонером. Картина кілька років тому була випадково пробита наскрізь ліктем колишнього власника, зір якого сильно погіршився. Цікаво, що тоді її ціна була меншою - лише 139 мільйонів доларів. Вартість зросла через дорогі реставраційні роботи.

На картині "Мрія" зображена Марі-Терез Вальтер, яка в біографіях вказується як модель і коханка Пікассо. Він познайомився з нею в 1927 році, коли самому Пікассо було 45 років, а Вальтер - 17. Протягом довгих років він фінансово допомагав їй і їхній спільній доньці. Вона з'являється і на інших картинах художника.

Коен - один з найбільших колекціонерів мистецтва в США. Він почав скуповувати картини в 2001 році з купівлі "Автопортрету з палітрою" Едуара Мане. Його придбання істотно збільшили вартість творів деяких художників, зокрема, Деміена Хьорста. SAC є великою інвестиційною компанією, що управляє 15 мільярдами доларів. 60 відсотків цієї суми становлять власні кошти Коена і його підлеглих.

Рекордною сумою, заплаченою колекціонерами за картину, є 250 мільйонів доларів, які родина катарського еміра в 2011 році заплатила за "Гравців в карти" Сезанна.

Зараз ви читаєте новину «Картину Пікассо продали за рекордні 155 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі