Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2013 15:13

У Львові відкрили виставку французького фотографа про українців
12

Фото: Фото: Ольга Швед

11 квітня у ресторані імпровізацій "Грушевський cinema jazz" на проспекті Шевченка, 28 відкрили фотовиставку "Українці між Сходом і Заходом". Автор проекту - французький фотограф українського походження Кирило Горішний.

На фотовиставці представлені 30 фоторобіт, на яких можна побачити людей різного соціального стану з багатьох регіонів України. На усіх фотографіях є лише ім'я та рід занять героя. Так митець зрівнює людей. Серед зображених є відомі персони: Юлія Тимошенко, Оксана Забужко, Віктор Пінчук, Ігор Калинець та інші.

Для кожного фото застосовується однакове правило композиції - усіх героїв відзнято в центрі зображення. В останніх 8-ми роботах автор приділив увагу львів'янам. Є поет і колишній дисидент Ігор Калинець, акторка та співачка Наталія Половинка, оперний співак Олег Лихач.

"У моїх героїв має бути аура. А зовнішність і фотогенічність не так важливі. Більшість людей - випадкові перехожі, проте є й ті, з якими я дружу. Я не відбираю знаних митців чи громадських діячів за популярністю. Це роблю інтуїтивно, коли відчуваю що ця людина зробила вагомий внесок у нашу державу. Наприклад, майстер із Космача так само багато працює, як і політик, тільки у іншій сфері. Найважче було працювати з Юлією Тимошенко та Віктором Пінчуком. На роботу з ними в мене було всього лиш дві хвилини. Всі інші герої радо погоджувалися, особливо маленькі дівчатка. Є моменти, коли технічно важко фотографувати, адже я не використовую спалах. Він робить обличчя неприродними. У моїх планах - сфотографувати героя із Львова, він гомосексуаліст, керівник організації, яка бореться за права людей нетрадиційної орієнтації", - розповідає Кирило Горішний.

Кирило Горішний народився в Парижі, після навчання повернувся в Україну, батьківщину дідуся і бабусі. Кирило Горішний співпрацює з міжнародною пресою та регулярно виставляє свої роботи у галереях і музеях світу.

Триватиме виставка "Українці між Сходом і Заходом" до 26 травня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку французького фотографа про українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі