четвер, 11 квітня 2013 16:32

З бісеру роблять картини з 3D-ефектом
27

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

В Українському центрі культури та мистецтва діє виставка виробів з бісеру.

Тут представлені вишиванки, ікони і прикраси з бісеру - розповідає адміністратор центру Ольга Музиченко: "Зазвичай бісерні виставки проходять як виставки-продажі - там трохи антикварних речей, а в основному сучасні. А в нас добра третина - це антикварні старовинні речі, які належать приватним власникам. У виставці беруть участь 33 учасники. Серед них є майстри, які власноруч створюють вироби, є колекціонери, а є люди, які свого часу придбали певний виріб, і надали нам на тимчасове зберігання. У виставці є бісерні ікони - православні і католицькі. Багато робіт львів'янки Оксани Іваночко. Є старі вишиванки і плахти, розшиті бісером. Деяким з них уже понад 150 років. Є і сучасні вишиті сорочки. Є так досконало технологічно виконані старі сорочки, що їх важко відрізнити від сучасних, тільки за жовтуватістю полотна".

"Цікава біжутерія з бісеру, аксесуари, предмети інтер'єру. Кожен майстер працює у своєму стилі і для своїх клієнтів. Я полюбляю купувати роботи Татки Авдєєвої, її маленькі делікатні роботи з дуже дрібненького японського бісеру "тохо", який я називаю цукровим, личать мініатюрним жінкам".

Частину робіт можна придбати. А дещо можна замовити роботи в авторів. Фаворитами виставки виявилися дитячі вироби з бісеру - переважно квіти і об'ємні картини з 3D-ефектом. Їх найбільше купують. Заколки і сережки з бісеру коштують 300-500 гривень. Дитячі картини з бісеру оцінюють в мінімум тисячу гривень.

Зараз ви читаєте новину «З бісеру роблять картини з 3D-ефектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі