четвер, 28 березня 2013 22:22

У Львові відкрилась фотовиставка "Епізоди: Олександр Солженіцин"
12

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Львові у музеї "Тюрма на Лонцького" відкрили документальну фотовиставку "Епізоди: Олександр Солженіцин, Євгенія Гінзбург".

Євгенія Гінзбург – автор одного із перших антисталінських романів у СРСР. У 1937 році була заарештована органами НКВД та засуджена на 10 років ув'язнення з наступним позбавленням прав на 5 років. 18 років провела в тюрмах, таборах і засланні. У 1955 році була реабілітована.

На відкритті фотовиставки була присутня прийомна донька Гінзбург – Антоніна Аксьонова.

Експозицію укладено із двох серій світлин. Автор першої — фотокореспондент Юрій Бєлов — мав нагоду фотографувати під час зустрічей та виступів Олександра Солженіцина на Володимирщині у серпні — вересні 1994 року, невдовзі після повернення письменника з-за кордону до Росії. Другу серію складено з трьох фотосесій Євгенії Гінзбург, що їх зробив у львівському помешканні журналістки 1963—1965 років львівський фотограф Олег Введенський, який разом із братом Ігорем товаришував із сином мемуаристки — відомим російським письменником-"шістдесятником" Василем Аксьоновим.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрилась фотовиставка "Епізоди: Олександр Солженіцин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі