четвер, 14 березня 2013 22:59

У мистецькому арсеналі Масляну почали святкувати виставкою
51

14 березня у столичному Мистецькому арсеналі почали святкувати Масляну. Усім відвідувачам пропонують скуштувати млинці, пиріжки і вареники, подивитися на картини і скульптури та придбати сувеніри від українських майстрів.

Перед входом до Мистецького арсеналу всім охочим пропонують покататися на конях і поні. Одне катання коштує 20 грн.

"Тварин привезли із селища Глеваха. Вони слухняні і дуже люблять дітей. Всі, хто буде кататися, зможуть пригостити коника цукром-рафінадом чи яблучком. Ще не бачила людей, яким би не подобалося годувати тваринку з рук", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Оксана, яка кататиме дітей на поні Малишу.

Виставка починається рядами народних умільців. Тут продають ляльки-мотанки, валяні та дерев'яні іграшки, сумки із вовни і льону, капелюшки і вишиванки. На кількох ятках пропонують скуштувати випічку і млинці.

"Вже за першу годину роботи продали три десятки млинців. Навіть не уявляю, скільки доведеться готувати на вихідних", - поділилася з кореспондентом Gazeta.ua Тетяна, яка продавала млинці з сиром, яблуками і маком.

На одній із яток показують дерев'яні іграшки із львівського міста Яворів - тварин, птахів, карети, машини і літаки. Всі вони розписані "вербівкою" — яскравим візерунком, що нагадує гілочку верби.

"Яворівська іграшка бере початок із 17 століття. Тоді з дерева вирізали лише візочки або іграшкові меблі. Минулого століття тематика іграшок збагатилася новими транспортними засобами — автомобілем та літаком. Робимо їх переважно із осоки. Зверху покриваємо орнаментом із чотирьох кольорів: зеленого, червоного, синього і жовтого", - розповіла майстриня Наталія Логіна.

Шоу-мен Антін Мухарський привіз на виставку свій проект "Village Glam" — на стіні вивісив більше сотні картин, вирізаних із рамок.

"Ми познімали картини з рам, натягнули їх на домоткане полотно  і розвісили на стіні. В результаті вийшла така собі мистецька ковдра. Роздивлятися її можна годинами і кожного разу знаходити для себе щось нове", - розповів Антін Мухарський.

"Усіх відвідувачів виставки будемо частувати моченими яблуками і самогоном", - додав він, показуючи на стіл з 9-літровим слоїком самогону і мискою яблук.

Київська організація "Кобзарський цех" привезла на виставку з півсотні музичних інструментів, зроблених українськими майстрами. Тут є кобзи, ліри і бандури.

"Один інструмент роблю тиждень. Купують рідко, в основному роблю під замовлення. За один прошу 700 доларів", - розповів майстер Микола Товкайло.

"Та для нас головне не продати, а залучити до нашого товариства. Коли до нас приходять нові учні, першим ділом пропонуємо їм власноруч зробити собі інструмент. Після того, як вони натруть на руках мозолі, інструмент стане їй дорогим, адже вони вклали у нього всю душу", - додав він.
Виставка працюватиме до 17 березня. Дорослий квиток на виставку коштує 40 грн, дитячий — 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «У мистецькому арсеналі Масляну почали святкувати виставкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути