неділя, 12 травня 2013 18:21

У Львові розпродають мистецькі писанки від 2000 гривень
10

Фото: Фото Ольги Швед

З 5 по 12 травня на площі Ринок у Львові можна було відвідати "Галерею мистецьких писанок". Понад 50 півметрових та метрових писанок розмальовували перед та після Великодніх свят відомі художники, серед яких Олександр та Іванка Войтович, Наталія Балух, митці та дизайнери Львова, а також юні художники із творчих студій та організацій. Кожен учасник та митець залишав свій автограф на велетенському яйці: Оксана Муха, Наталка Карпа, Павло Табаков, гурт "Піккардійська терція", капела "Трембіта" та сестра композитора Галина Івасюк.

12 травня писанку, присвячену львів'янину Івасюку підписав львівський співак Тарас Чубай.

Її створили художники Юрій Кох та Ольга Погрібна-Кох. Зображення писанки несе ідею сходження до вершин Червоної рути, а також елементи львівських пам'яток, які переплітаються з сучасністю. Писанку присвятили 64-річниці з дня народження композитора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича намалювали на 80-кілограмовій писанці

Писанку "Червона рута" а також і інші роботи з "Галереї мистецьких писанок" виставлено на благодійний аукціон. Частину виручених коштів буде скеровано на придбання обладнання для киснево-синглетної терапії для Міської дитячої клінічної лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, 4.

Дизайн писанок - різноманітний. Є мереживна писанка, писанка із штучних авторських квітів, писанка із намальованими українськими церквами, писанка-звірятко, декоровані прикрасами та кавою та інші. Уже продано 4 писанки. Ціни - від двох тисяч гривень і вище.

"За останніми підсумками Галерею писанок відвідало близько 3,5 тис. гостей свята. Також цей витвір побачать і кияни 24 травня під час концерту "Проект Івасок" в Палаці Україна", - каже директор Фестивалю Писанок Андрій Сидор.

Зараз ви читаєте новину «У Львові розпродають мистецькі писанки від 2000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі