четвер, 20 вересня 2012 12:53

У Львові показали картини відомих художників, намальовані дітьми із кризових родин
9

Живописні роботи, виконані дітьми з малозабезпечених родин презентували у Львівському Палаці мистецтв 19 вересня. Виставка "Видатні художники ХІХ століття очима дітей ХХІ століття" проходить у Львові вдруге.

У міському Центрі піклування діти із малозабезпечених, багатодітних, неповних родин збираються після школи аби разом повчитися, погратися та займатися творчістю.

"Торік ми започаткували цей мистецький проект. Дітям від 6 до 18 років викладаємо у доступній формі історію мистецтва, знайомимо із роботами найвидатніших художників 19-20 століття. Потім разом малюємо ці роботи. Кожен обирає картину і по своєму її малює професійними фарбами. Діти дуже люблять картини Ван Гога, Моне, Гогена, особливо ті, де є природа, квіти. В роботах діти представилися по-особливому: вказують своє ім'я та прізвище видатного художника. Запрошуємо благодійників, аби ті купували дитячі роботи. Стартова ціна — 150 грн. Гроші віддаємо автору роботи" - розповідає організатор виставки Ольга Ткачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні заборонили проводити виставку про визвольний рух, бо вона "сумна"

Цьогоріч діти вивчали та малювали художників: Каміля Піссарро, Едґар Деґа, Клода Моне, П'єра-Оґюста Ренуара, Поля Сезанна, Поля Гогена, Вінсента ван Гога, Анрі де Тулуз-Лотрека. Усі роботи були виконані під керівництвом фахівця з використанням професійних матеріалів.

"Я малювала картину Поля Сезанна. Не знаю чи добре вийшло, але я старалася. Я не мала багато часу, бо треба було дивитися після школи за молодшими сестрами і братиком. Якщо хтось купить мою картину, гроші витрачу на фарби, пластилін та жуйки. Мама мені не купує жуйки, і до школи не все маю" - каже 7-річна Сюзанна Стегницька.

Виставка триватиме до 30 вересня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Львові показали картини відомих художників, намальовані дітьми із кризових родин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі