вівторок, 04 вересня 2012 11:22

У Лондоні продадуть рідкісну графіку Ворхола за мотивами Мунка

У Лондоні продадуть рідкісну графіку Ворхола за мотивами Мунка
"Крик" Енді Ворхола. Фото: lenta.ru

Три виняткові графічні роботи Енді Ворхола будуть запропоновані публіці на торгах Sotheby's, присвячених графіці останніх 500 років - від старих майстрів до сучасних художників.

Торги відбудуться в Лондоні 19 вересня 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо ім'я покупця "Крику" Едварда Мунка

Створені в 1984 році роботи Ворхола є варіаціями на теми відомих картин Едварда Мунка: "Єва Мудоккі", "Мадонна та автопортрет з рукою скелета" і "Крик". Роботи, що виставлені на аукціон, входять до відомих європейських колекцій і оцінюються разом в ? 500-700 тис.

Енді Ворхол, "король поп-арту", часто звертався до всесвітньо відомих зображень в історії мистецтва, досліджував їх і переробляв. The ArtDaily відзначає, що Уорхол не випадково взяв за основу саме твори Мунка, оскільки роботи норвезького живописця є надзвичайно емоційними, а також впізнаваними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіка Норвегії зростає завдяки продажу однієї картини

На торгах буде представлена ??і робота самого Мунка - гравюра на дереві "Дівчата на мосту", яка повторює мотив однойменної картини художника, виконаної ним в декількох варіантах.

Нагадаємо, що "Крик" норвезького художника-експресіоніста Едварда Мунка зараз є найдорожчою картиною у світі. У травні вона була продана на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 119, 9 мільйонів доларів. Це новий рекорд вартості для творів мистецтва, проданих з молотка.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні продадуть рідкісну графіку Ворхола за мотивами Мунка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі