середа, 04 квітня 2012 11:12

Дитячий малюнок Ворхола продали за 5 доларів

Британський бізнесмен Енді Філдс (Andy Fields) на благодійному розпродажі в Лас Вегасі придбав за 5 доларів невідомий раніше малюнок культового американського художника Енді Ворхола. Про це повідомляє BBC.

Філдс, подорожуючи по США зі своїми друзями, купив в околицях Лас-Вегаса на гаражному розпродажу кілька малюнків, заплативши всього п'ять доларів. Серед них виявилася робота Ворхола.

Філдс виявив цей малюнок, коли вирішив вставити "гаражні" твори мистецтва в нові рамки. Це портрет чоловіка з яскраво-червоними губами, яким при більш пильному вивченні виявився американський співак Руді Велі, популярний у 1930-х роках. За словами Енді Філдса, він "прочитав стиль Ворхола за губами намальованого ним артиста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У галереї Миронової виставили фото Енді Ворхола і Мерилін Монро

Колекціонер відніс малюнок до експерта і той підтвердив припущення бізнесмена. Робота, яка коштувала британцю всього п'ять доларів, тепер оцінюється $ 1,5 млн - більше $ 2 млн.

Незважаючи на таку удачу, британець не збирається продавати раритет, що випадково потрапив до його рук. Принаймні, протягом найближчих років. Філдс планує здати невідому роботу Ворхола в художній музей, щоб всі бажаючі могли помилуватися нею.

Західні ЗМІ не повідомляють, як відреагував на цю новину колишній власник малюнка. Є інформація, що художній твір дісталося йому від родички, яка була знайома з Уорхолом.

Як розповів Філдс, цей малюнок Ворхол створив, коли йому було 10-11 років. Тоді майбутній майстер поп-арту ще не вмів "штампувати його як треба". Однак риси, які сформували унікальний стиль художника, помітні навіть у ранніх роботах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На портреті Джексона роботи Енді Ворхола "наварили" мільйони (ФОТО)

Роботи Ворхола традиційно високо цінуються серед колекціонерів. У 2010 році обсяг продажів його робіт перевищив $ 300 млн.

У травні 2011 року перший автопортрет Енді Ворхола, за який в 1963 році заплатили $ 1600, був проданий у Нью-Йорку на аукціоні Christie's за $ 38,44 млн.

Зараз ви читаєте новину «Дитячий малюнок Ворхола продали за 5 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі