понеділок, 12 березня 2012 14:07

Демієн Герст будує власну галерею

Демієн Герст будує власну галерею

Галерея Демієна Герста, в якій буде частково виставлена ??колекція сучасного мистецтва, зібрана художником, відкриється 2014 року. Про це Герст розповів у інтерв'ю The Observer.

За словами митця, його галерея буде великою - вона об'єднає шість галерей; там також відкриють кафе й магазин. На загальний огляд будуть виставлені, зокрема, роботи американця Джеффа Кунса, одного з найдорожчих сучасних авторів, британської художниці Сари Лукас, а також художника-граффітіста Бенксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найдорожчі речі аукціонів 2007 року (ФОТО)

У колекції Герста, яка налічує близько двох тисяч об'єктів, зберігаються також п'ять картин Френсіса Бекона.

Галерея Демієна Герста відкриється на півдні Лондона - вона розміститься всередині довгої тераси, яка проходить через декілька будівель. Над проектом галереї працює архітектурне бюро Caruso St John.

4 квітня в лондонській галереї Тейт розпочнеться найбільша ретроспектива творчості Герста. У музеї буде виставлено одне з найвідоміших і дорогих творів художника - "Заради любові до Бога", який вперше будуть показувати у Великобританії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Sotheby"s виставляє на лютневі торги роботи Деміена Херста

Для проведення цієї виставки, відкритої до 9 вересня 2012 року, будуть посилені заходи безпеки.

Творчість Герста викликає неоднозначну оцінку критиків. Одні називають його геніальним художником, інші - шарлатаном і піарником.

За оцінками Sunday Times, Герст є найбагатшим з нині живих художників - на 2010 рік його статки оцінювали в ? 215 мільйонів. У 2007 році робота "За любов Господа" (платиновий череп, інкрустований діамантами) була продана за рекордну для нині живучих художників суму в $ 100 млн.

Зараз ви читаєте новину «Демієн Герст будує власну галерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі