понеділок, 10 січня 2011 16:41

Деміен Херст інкрустував череп немовляти діамантами(ФОТО)

Деміен Херст, один з найуспішніших і найдорожчих художників сучасності, інкрустував череп новонародженого немовляти вісьмома тисячами білих і рожевих діамантів і назвав цю роботу "Заради Бога", повідомляє газета Daily Telegraph.

У 2007 році Херст, у якого смерть є центральною темою всієї творчості, вже пред'являв публіці один діамантовий череп - щоправда, дорослої людини. Твір, названий "За любов Господа" і прикрашений 8601 діамантом, був оцінений в 100 мільйонів доларів. На даний момент він належить консорціуму інвесторів, куди входять сам Херст, його менеджер Френк Данфі і український меценат Віктор Пінчук. Межі Лондона діамантовий череп вперше залишив в грудні минулого року: до того жоден музей світу не зміг покрити вартість його страховки. Зокрема, через це зірвалися гастролі цієї роботи Херста в Ермітажі.

Прем'єра черепа "Заради Бога" відбудеться 18 січня в Гонконгу, в азіатській філії галереї Ларрі Гагосяна. Вартість страховки, так само як і вартість матеріалів, поки тримаються в секреті. Відомо лише, що дорогоцінні камені надані постачальниками британського королівського двору, ювелірами Bentley & Skinner, а череп входив в куплену художником колекцію кунсткамери XIX століття.

Херст стверджує, що ідея інкрустувати людські черепи прийшла йому під впливом мистецтва древніх ацтеків.

"Для мене це спосіб прославити протистояння смерті. Коли дивишся на череп, ти думаєш, що це символ кінця, але якщо кінець такий прекрасний, то він вселяє надію. А діаманти - це досконалість, ясність, багатство, секс, смерть і безсмертя. Вони символізують вічність, але у них є і темна сторона ", - говорить художник.

Сорокап'ятирічний британець Херст зробив на смерті неймовірну кар'єру. Його найбільш відома серія носить назву "Природна історія" (Natural History) - це різноманітні живі істоти у формаліні. Найбільше прославилася заспиртована акула (1992) з етикеткою "Фізична неможливість смерті в свідомості живого" (The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living), згодом продана за 12 мільйонів доларів. Щоправда, від формальдегіду художник пообіцяв надалі відмовитися, заявивши, що мертві тварини більше не шокують людей, а кращий спосіб потрясти публіку полягає в тому, щоб взятися за пензель.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Деміен Херст інкрустував череп немовляти діамантами(ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі