середа, 09 червня 2010 17:09

Портрет роботи Уорхолла 47-річної давнини оцінили в $11 млн (ФОТО)

 

30 червня в Лондоні пройде аукціон сучасного мистецтва будинку Christie's, на якому виставлять портрет Елізабет Тейлор роботи Енді Уорхола. Портрет оцінений в 8 мільйонів фунтів стерлінгів (11,6 мільйона доларів). Всього торги, за попередніми оцінками, можуть принести до 57,6 мільйонів фунтів (83,5 мільйона доларів).

Портрет, про який йдеться, вже 20 років ніде не виставлявся. Він написаний художником в 1963 році, незабаром після того, як актриса отримала гонорар в один мільйон доларів за роль у фільмі "Клеопатра" і стала найбільш високооплачуваною актрисою в світі на той момент. Портрет виставлений на торги американським колекціонером, який побажав залишитися невідомим. За словами представника аукціонного будинку, на продаж цієї роботи Уорхола його надихнули травневі торги Christie's, на яких портрет актриси на срібному фоні пішов з молотка за 18,3 мільйона доларів, значно перевищивши естімейт.

У листопаді 2007 року, на нью-йоркських торгах Christies, актор Х'ю Грант продав схожий портрет Тейлор, теж зроблений Уорхоллом в 1963 році, за 23,6 мільйона доларів.

Також очікується, що за роботу "Loopy" Джефа Кунса 1999 року і неназвану картину 1982 року Жана-Мішеля Баскья на майбутніх торгах можуть виручити по 3,5 мільйона фунтів (5 мільйонів доларів).

Судячи з опублікованого в травні звіту компанії Arttactic, яка займається дослідженнями арт-ринка, аукціонні ціни на витвори сучасного мистецтва виросли приблизно в два рази. Як відзначають представники аукціонного будинку, настрої на арт-ринку змінилися, відсоток робіт, проданих за суми, що перевищують естімейти, значно виріс в останні півроку.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Портрет роботи Уорхолла 47-річної давнини оцінили в $11 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути