четвер, 13 травня 2010 11:21

Останній автопортрет Енді Уорхолла продали за $32,5 млн (ФОТО)

 

Аукціонери Sotheby's продали автопортрет Енді Уорхола, виконаний незадовго до кончини культового художника, за 32,5 мільйона доларів під час вечірніх торгів сучасним мистецтвом, що завершилися в Нью-Йорку. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому. Всього було продано 53 лоти на загальну суму майже в 190 мільйонів доларів. Серед них роботи Марка Ротко, Джексона Поллока, Віллема де Кунінга та інших відомих майстрів.

Триметрове полотно у фіолетових тонах вважається найбільшим з існуючих автопортретів Уорхола. Він був виставлений на аукціон американським модним дизайнером Томом Фордом. Це не перша робота художника, продана зі значним перевищенням оцінної вартості. Так, в листопаді 2009 року його "200 однодоларових купюр" було куплено за 43,8 мільйона доларів при максимальному естімейті всього в 12.

Двома іншими помітними лотами вечірніх торгів були полотна класиків абстрактного експресіонізму Марка Ротко ("Без назви") і Джексона Поллока ("Жовтий, сірий, чорний"). Робота Ротко з характерними вкрапленнями живопису "колірного поля" пішла з молотка за 31,4 мільйона доларів при оцінній вартості в 15-25 мільйонів доларів. За картину Поллока покупець запропонував більше 8,7 мільйонів доларів.

Окрім великого числа абстрактно-експресіоністських полотен і скульптур, аукціонери запропонували покупцям і декілька інших поп-артових робіт Енді Уорхола і Роя Ліхтенштейна, твори Джефа Кунса і Демієна Херста.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Останній автопортрет Енді Уорхолла продали за $32,5 млн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути