четвер, 15 січня 2015 12:31

У Києві покажуть австрійську збірку короткометражок про метро

У Києві покажуть австрійську збірку короткометражок про метро

В український прокат виходить австрійська документальна стрічка режисера Тімо Новотни "Тунель свідомості". Це сповнені музики та драйву п'ять короткометражних історій про метрополітени найбільших міст світу: Лос- Анджелеса, Нью-Йорка, Токіо, Москви та Гонконгу. Після прем'єрного показу, що відбудеться в кінотеатрі Київ 15 січня, глядачі зможуть взяти участь у дискусії "Культура в метро, метро в культурі".

Серед учасників бесіди про підземне життя сучасного мегаполісу: Наталка Макогон, голова прес-служби Київського метрополітену, Ігор Скляревський, дизайнер, автор нової системи міської навігації, Олег Тоцький, блогер, фотограф.

"Фільм "Тунель свідомості" демонструвався в рамках фестивалю "86" та був несподівано успішним, користувався глядацькою увагою: на мій погляд, фільм має величезний прокатний потенціал, бо, мені здається, українські глядачі саме зараз із зацікавленістю подивляться на міську субкультуру та життя метрополітену дещо з нової для них точки зору. Також на організацію широкого українського прокату картини нас надихнула поява нової, дуже зручної та зрозумілої для користувачів схеми київського метрополітену, що її створив Ігор Скляревський", – розповіла Cultprostir Надія Парфан, учасниця дискусії, співзасновниця фестивалю кіно та урбаністики "86".

Зараз ви читаєте новину «У Києві покажуть австрійську збірку короткометражок про метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі