понеділок, 04 лютого 2013 14:00

У Києві на виставці чеського фотографа можна придбати його роботи за 1700 євро
9

Фото: Фото: Катерина Колонович

У київській галереї Brucie Collections проходить виставка молодого, але вже визнаного світом, чеського фотохудожника Мартіна Странки.

Невеличка зала щільно увішана роботами майстра. На виставку зазирає переважно молодь – ось дівчина ретельно знімає фотороботи, які сподобалися, а ось пара, оглянувши експозицію, активно шукає у пошуковику інформацію про молодого автора. Маленький хлопчик, який прийшов разом із мамою, швидко оббіг усю кімнату й нудиться за столом, коли його хочуть сфотографувати ховається, але на питання, чи подобаються картинки, ледь помітно киває у відповідь.

Автор робот вражає тим, що він, фотограф, який самостійно вчився майстерності, у свої 28 років отримав більше 40-а престижних міжнародних нагород. Його фотокартки виставлялися в найкращих галереях світу поряд із такими визнаними майстрами як Енді Уорхол, Енні Лейбовіц, Деміен Херст, Гельмут Ньютон тощо.

Сам фотограф каже, що почав знімати після того, як загинула його близька людина. Власні переживання Мартін почав передавати за допомогою об'єктиву. Та зараз він заспокоює прихильників, що з ним усе гаразд – трагедія була етапом його життя, на його зміну приходить інший.

Усі роботи приковують увагу тим, що на перший погляд на зображенні все спокійно – приглушені тони, герої, що немов застигли у часі, але за цією примарною стагнацією криється сильна емоція, глибокі почуття – смуток, очікування, розчарування, втрата.

Усі роботи, що виставляють, будь-хто з відвідувачів може придбати. Але коштує таке задоволення дорого – фотографія розміром 50х50 см – 500 євро, 100х100 см – 1700 євро. До речі, поряд із кожною роботою, окрім назви й року, вказано, що кількість примірників обмежена – 25 штук.

Встигнути завітати на експозицію кияни та гості міста зможуть до 3 березня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на виставці чеського фотографа можна придбати його роботи за 1700 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі